Mesteren vendte tilbage for at hente et nyt mesterskab

06-03-2020
Del artikel på

Kloakmester fra Hillerød er Danmarks bedste til kloakarbejde – vandt også for fem år siden

Kloakmester Jesper Kure i Hillerød kan dét med rør, bøjninger og stor akkuratesse. Han vandt DM i Kloakarbejde for fem år siden. Og på Kloakmessen 2020 i Messe C i Fredericia vendte han tilbage til dysten i sandkassen og tog også titlen anno 2020 med hjem. I øvrigt i vildt overlegen stil med maksimumpoints og en halv time i overskud af konkurrencetiden på tre timer.

Den nu dobbelt DM-vinder har firmaet JP Struktør i Hillerød. Jesper Kure havde taget sin lærling med til messen i Fredericia. Her nåede lærlingen dog ikke med i finalefeltet hos gruppen af rørlæggere, anlægsstruktører og struktørelever, der dystede i en kategori for folk under uddannelse. Jesper Kure har været selvstændig kloakmester siden 2007.

I finalerunden på Kloakmessens andendag blev Thomas Rasmussen fra firmaet Entreprenør KP Marsch i Hornsyld nummer to, mens Jacob Kjærside fra firmaet Jakobsen & Blindkilde i Aulum tog bronzeplaceringen.

Søren Rasmussen, der er elev på Learnmark i Horsens og i lære hos KP Marsch, vandt konkurrencen for fremtidens folk under uddannelse. Her var der en sølvplacering til Asger Volder Holm, som er elev hos entreprenør Hans Tobiasen i Ribe, og en tredjeplads til Morten Skov, som er elev hos entreprenør Kim Vind i Årre.

Direkte dyst

Det var første gang, DM blev afviklet efter et nyt koncept som en direkte dyst mellem både kloakmestre, uddannede rørlæggere og anlægsstruktører. Og altså med en separat konkurrence for unge under uddannelse. Men det viste sig at være en rigtig god facon, vurderer Flemming Geipel, der er bestyrelsesmedlem hos Danske Kloakmester og tovholder på DM-konkurrencen.

”Vi opnåede en finaledag med virkelig kamp om placeringerne, hvor deltagerne tidligere år har været sikret en podieplads, blot de nåede igennem førstedagens opgaver. I år fik ingen noget foræret på forhånd, og jeg er sikker på, at vi vil bruge samme koncept fremover”, siger Flemming Geipel.

Billedtekster:

1.

Danmarks skarpeste til kloakarbejde – og tilmed for anden gang. Jesper Kure fra Hillerød vandt også i 2015.

2.

Vinderen af DM i Kloakarbejde Jesper Kure øverst på podiet flankeret af sølvvinder Thomas Rasmussen til venstre og nummer tre i konkurrencen Jacob Kjærside til højre.

3.

Kloakbranchens fremtid dystede om DM for kloakfolk under uddannelse. Søren Rasmussen tog øverste podieplads med sølvvinderen Asger Volder Holm til venstre og til højre Morten Skov, som tog tredjepladsen.

4.

To DM-dage med stort publikum. Mange af gæsterne på Kloakmessen 2020 fulgte konkurrencerne tæt