Multimand med hurtige plæner vil også miljøsanere

11-01-2018

Fynske JONI Manpower føjer miljøsanering til specialiteterne

Jonas Nielsen er kendt som manden, der kan trylle græsplæner frem stort set i løbet af nul-komma-fem. Med sit firma JONI Manpower anlægger han og hans mandskab nye græsplæner landet over med 16-17 kilometer i timen med en selvbygget såmaskine. I løbet af en time og 20 minutter klarer JONI-folkene en parcelhus-græsplæne. Men der er andet og mere i verden end græs, konstaterer den geskæftige fynbo med de mange ideer. JNONI Manpower har netop føjet miljøsanering til rækken af specialiteter.

”Vi laver rigtig mange græsplæner, men JONI Manpower er jo en alsidig entreprenørvirksomhed. Vi har også lavet nedbrydningsarbejde i en del år. Der stilles større og større krav til saneringen i forbindelse med nedbrydning, og det har ærlig talt været et problem at finde nogen, der kan gøre det godt nok, og som ikke koster en formue. Derfor gør vi det nu selv”, fortæller Jonas Nielsen.

”Når det er selvgjort, er det velgjort. Og ikke mindst lovligt og helt efter reglerne. Jeg synes, at vi ser mange fuskere, der springer over, hvor gærdet er lavest. Vi vil drive en ordentlig forretning, hvor vi kan se kunderne i øjnene”, siger han.

 

Pcb, bly og asbest

Så nu har multimanden Jonas Nielsen og nogle af de folk, han har på græs-tjans sommeren igennem, taget en uddannelse i miljøsanering. Papirerne er i orden, og der er indkøbt masser af specialudstyr.

”Vi vil helst sanere i forbindelse med nedrivningsprojekter, vi selv udfører. Men vi er da også klar til at rykke ud og sanere for andre nedbrydere. Vore saneringshold består af to faste makkere. Det giver en god rytme i arbejdet. Når vi selv står for miljøsaneringen, opnår vi også en arbejdsmæssig gevinst. Vi renser bygningen effektivt og gør den nemmere for os selv at pille rigtigt ned”, siger Jonas Nielsen.

Når firmaet med adresse i Mesinge på den nordøstfynske halvø Hindsholm går i gang med miljøsanering, handler det om rensning for både pcb, bly og asbest. JONI Manpower er klar til at rykke ud over hele landet, men Jonas Nielsen og hans folk har nu sjældent behov for at køre langt hjemmefra.

 

Odense rives ned

”Man kan få en fornemmelse af, at der lige i øjeblikket er gang i en totalnedbrydning af Odense. Selv arbejder vi på fem nedbrydningsprojekter i Odense, og generelt er der rasende travlt med nedbrydningsopgaver mange steder på Fyn. Vi er i den luksussituation, at vi er fuldt booket med nedbrydning og sanering frem til sommerferien 2018. Derfor skal vi også bruge flere folk, for der skal jo også anlægges græsplæner”, konstaterer Jonas Nielsen.

Faktisk har han planer om at fordoble kapaciteten på græsfronten til den kommende sæson.

”Jeg kan godt lide, at arbejdsdagene er forskellige. Og så er jeg lidt af en multihåndværker og opfinder. Det er jo spændende med udfordringer og sjovt at bruge hovedet og finde på nye løsninger”, siger Jonas Nielsen, som privat bor sammen med kæresten Louise og parrets fire børn i en gammel skole i Mesinge.


Billedtekster:

1.

JONI Manpower miljøsanerer og gør et ældre hus klar til nådestødet.

2.

Beskyttelsesdragter og udstyr er i orden, og det samme er uddannelsen. JONI Manpower har haft folkene på kursus i miljøsanering.

3.

En væg renses af med effektiv udsugning.

4.

Miljøsaneringsfolkene er effektivt pakket ind, også når arbejdet foregår udendørs.

5.

Jonas Nielsen er manden bag de hurtige græsplæner. Nu har han også sat miljøsanering på menuen hos JONI Manpower.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk