Artikel fra februar 2021
Læs hele avisen

Nedriver med uændret power i el-maskiner

05-05-2021


Tscherning rev tre Weidemann 1160 eHoftrac ned af hylderne hos Stemas

Barske nedrivere kan være bløde mænd, når det kommer til miljøet. Det gælder ikke mindst hos nedrivningsvirksomheden Tscherning i Hedehusene. Hvis det er muligt at køre miljøbevidst på el og få samme maskinkraft som med en tilsvarende diesel-maskine, så er ikke rigtig noget at være i tvivl om.

Derfor rev materieludlejer Jens Maribo tre styk Weidemann 1160 eHoftrac ned af hylderne, da han gik på indkøb hos den danske Weidemann-importør, Stemas A/S.

”El-drevne maskiner er det eneste rigtige til at køre indendørs. Derfor bruger vi el-maskiner både ved nedbrydningsarbejde og belægningsopgaver indendørs. De tre Weidemann er de første el-læssere, vi kan kalde vores egne. Men vi kendte nu udmærket maskinerne i forvejen. Vi har tidligere lejet Weidemann 1160 eHoftrac, og vores erfaring er, at vi får maskiner med samme kræfter som tilsvarende dieseldrevne læssere”, fortæller Jens Maribo.

 

Underligt uden dieselmotor-larm

”Weidemann-læssemaskinerne kører godt, og så er det jo en fornøjelse, at de ikke siger noget. Lige i starten kan det virke lidt underligt at køre rundt med så mange kræfter, men uden den karakteristiske larm fra en dieselmotor. Men det passer helt ideelt til Tschernings grønne profil, hvor vi naturligvis gerne undværer både støj og udstødning”, siger Jens Maribo.

Da Stemas rullede op i Hedehusene med de tre maskiner, var det i øvrigt en anden Jens, der afleverede. Nemlig salgskonsulent Jens Andersen, som har kendt Jens Maribo i mange år. De to gange Jens har da også allerede aftalt næste leverance fra maskinfirmaet til nedrivningsvirksomheden i Hedehusene. Tscherning har bestilt flere andre el-drevne maskiner af mærket Wacker Neuson, som Stemas har fået den danske forhandling af.

 


Billedtekster:

1.

To gange Jens ved afleveringen af de tre elektriske Weidemann-læssere hos Tscherning i Hedehusene. Jens Maribo fra Tscherning (til venstre) giver pote til Jens Andersen fra Stemas. Begge Jenser sprittede behørigt af både før og efter, at der blev givet hånd på handelen.

2.

Det skal være grønt hos Tscherning. Også de nye Weidemann 1160 eHoftrac-læssere, som Stemas leverede i Tschernings kendte grønne kulør.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk