Nordjyder klar til mange tons i ladet i blødt terræn

28-03-2019
N.E.M. i Løgstør har fået agentur-aftale om larvebåndsdumpere på plads med japanske Morooka

Det nordjyske maskinfirma N.E.M. A/S i Løgstør er blevet dansk importør af larvebåndsdumpere fra den japanske producent Morooka, som er med i front inden for larvebåndsdumpere. Og det med signaturer på importøraftale efter, at der reelt har været knyttet bånd mellem Løgstør og fabrikken i Ibaraki i Japan i omkring tre år.

”Nu har vi formaliseret samarbejdet, og dermed er N.E.M. helt officielt dansk Morooka-importør”, fortæller salgsdirektør Jesper Nørgaard hos firmaet i Løgstør.

Morooka er ingenlunde nybegynder med produktion af entreprenørmaskiner. Virksomhedens rødder rækker tilbage til 1958, og de omkring 200 medarbejdere producerer en række forskellige maskiner. For N.E.M. og det danske marked er det specielt larvebåndsdumperne med ekstremt lavt fladetryk, der er interessante.

De har deres helt store styrke ved blandt andet naturgenopretnings-projekter, kystsikring, havnebyggerier, veje og til plader til vindmøller, samt til etablering af jernbaner. Men såmænd også på golfbaner og landbrug. Ladet kan i øvrigt udskiftes til andre opbygninger. Eksempelvis aggregater til sand- og materialeudlægning, eller til andre former for udstyr.

 

Ny retning uden at dreje

De brede bælter sikrer fordeling af vægten, så dumperne kan flytte fra 2 til 15 tons i ladet, afhængig af maskinmodel. Fire af modellerne er med rotation af maskinen og syd modeller er med fast lad.

”Modellen Morooka MST 2200 VDR bliver formentlig den mest foretrukne i Danmark. Den har kapacitet til 11 tons, og så fås den i to versioner. Foruden standardmodellen også en MST 2200 VDR, hvor hele overdelen kan dreje rundt, så man skifter kørselsretning, uden at dreje bælterne. Lad og førerhus drejer simpelthen rundt, og dermed kan maskinføreren vælge at køre i samme spor frem og tilbage, uden at skulle vende hele maskinen og dermed undgå beskadige underlaget med drejende bælter”, forklarer Jesper Nørgaard.

”For øjeblikket findes der syv-otte Morooka-dumpere i Danmark. Men vi er sikre på, at der vil blive behov for flere, når kunderne ser dumperens mange muligheder i svært tilgængelige områder”, siger salgsdirektøren hos N.E.M. A/S.

 

Første til Robert Hansen

Det er da også en Morooka MST 2200 VDR, som N.E.M. har skudt ud over rampen som den første maskine efter, at importør-kontrakten er kommet på plads. Firmaet Robert Hansen Maskinudlejning i Svendborg har fået leveret en af de vendbare larvebåndsdumpere.

Det har i øvrigt været et stort ønske for N.E.M. at kunne tilbyde kunderne udlejning af Morooka-larvebåndsdumpere på dags-, uge- eller månedsbasis via udlejningsfirmaer, oplyser Jesper Nørgaard.

Foruden at importere og forhandle Morooka larvebåndsdumpere, tager N.E.M. sig også af både reparation af maskinerne samt levering af reservedele. N.E.M. dækker i øvrigt over Nordjysk Entreprenør Materiel, og Løgstør-firmaet har de seneste 30 år været Komatsu-forhandler i Nordjylland sammen med Grønland siden 2014.

 

Billedtekster:

1.

Robert Hansen Maskinudlejning i Svendborg blev den første i Danmark til at sikre sig en Morooka MST 2200 VDR, efter at N.E.M. havde importør-aftalen på plads. Her har Robert Hansen selv taget plads i maskinen.

2.

Den første Morooka MST 2200 VDR fra nordjyske N.E.M. med udlejer Robert Hansen i kabinen.

3.

Så flyttes der tonsvis af jord i blødt terræn med en japansk larvebåndsdumper.

4.

Frem og tilbage i samme spor med læssevis af jord.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk