Artikel fra november 2021
Læs hele avisen

Nu kommer Stemas hele vejen rundt med Wacker Neuson

08-11-2021


Den danske import er fuldendt med hele programmet også i gravemaskiner

Det bugner mere og mere med Wacker Neuson-maskiner hos Stemas A/S. Den 1. januar i år blev firmaet dansk Wacker Neuson-importør, men med et lille hul i sortimentet. En klausul med Stemas’ tidligere leverandør af gravemaskine, Yanmar, satte graverne fra Wacker Neuson på standby til sidst i oktober. Nu er klausulen udløbet, og Stemas A/S er dansk importør og forhandler af ikke blot det meste af Wacker Neusons store maskinprogram. Stemas har det hele.

Dermed sætter Stemas ikke færre end 20 forskellige modeller i gravemaskiner ind i det i forvejen omfattende gule sortiment fra den tyske maskingigant. De spænder fra de mindste minigravere på 800 kg til gravemaskiner på 14 tons. 18 styk på larvebånd, hvoraf de seks er zerotail-maskiner og tillige to hjulgravemaskiner.

”Wacker Neuson er naturligvis også med på den elektriske bølge. Derfor er vi også leveringsdygtige af el-drevne maskiner, som mange entreprenører nu foretrækker til arbejde i byerne og ikke mindst til indendørs arbejde, som blandt andet nedbrydningsopgaver”, fortæller Stemas-direktør Robert Kjærgaard.

 

Fra Kiel til Danmark

Siden nytår har konstruktionen været lidt speciel for Wacker Neuson-gravemaskinerne. Stemas har nemlig måttet foretage sig alt andet, end at sælge nye maskiner. Handel med brugte Wacker Neuson-gravere, service og reparation var helt i orden. Derfor har salget været varetaget af Wacker Neuson selv fra koncernens afdeling i Kiel i Tyskland.

”Nu flytter salget fra Kiel til Hadsten og Roskilde. Mogens Kristiansen, som har været ansat til at varetage salget i Kiel, er nu rykket ind hos Stemas og sikrer os ekstra ekspertise. Selv har vi været rigtig godt forberedt på også at sælge gravemaskinerne. Stemas har solgt gravemaskiner de sidste 30 år, bare af andet mærke og anden farve. Men vi har faktisk også selv haft forhandling af Neuson tidligere”, fortæller Robert Kjærgaard.

”Både kunderne og vores medarbejdere har haft stor forståelse for, at der lige var en karensperiode med nysalg af gravemaskiner, som vi skulle igennem. Nu er det hele på plads, og vi har overtaget import og forhandling af også gravemaskinerne. Wacker Neuson lukker simpelthen alle aktiviteter i Danmark og overlader dem til Stemas. Det betyder, at vi nu sælger hele Wacker Neuson-programmet både som nye, som brugte, klargør, servicerer og reparerer”, forklarer direktør Robert Kjærgaard hos Stemas A/S.


Billedtekster:

1.

Medarbejdere fra Stemas har været på besøg på Wacker Neusons gravemaskine-fabrik i Tyskland som en del af forberedelserne til, at den danske importør nu har hele sortimentet af maskiner, tilbehør og materiel.

2.

Dansk besøg i demo-hallen hos Wacker Neuson i Tyskland.     

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk