Nu vil Jels for alvor gribe fat i rotortilt-markedet

13-06-2018Ny HKS-tilt med gribeklo giver helt nye muligheder, vurderer sønderjyske Jels Entreprenør Service forud for E&H

Jels Entreprenør Service ved Rødding i det sønderjyske er klar til at slå gribekloen yderligere i det danske marked for rotortilt. Firmaet har haft rotortilt og powertilt fra den tyske producent HKS på menuen, siden portene blev slået op i Jels i 1998. Der er imidlertid ikke tradition for rotortilt med gribeklo på fabrikkens helt store markeder. Derfor har gribekloen ladet vente på sig.

”Men HKS har lyttet, og nu er den her, så vi kan præsentere en rotortilt med gribeklo på E&H i Herning”, fortæller Steen Aalling Hansen hos Jels Entreprenør Service. Han har det naturligvis rigtig godt med, at HKS har valgt netop Jels Entreprenør Service som forhandler for Danmark.

Det er tredje gang af tre mulige, Jels Entreprenør Service deltager på entreprenørmessen i Herning. HKS-produkterne kommer til at spille en dominerende rolle på den 300 kvadratmeter store stand, men firmaets produktsortiment bevirker, at HKS kan gøre det i fint samspil med andet udstyr.

”Vi forhandler også materiel fra svenske DALA, som vi har haft på programmet i nu tre år. DALA laver både sorteringsgrabbe, multigrabbe, entreprenørgrabbe, sandgrabbe, trægrabbe og også træklippere samt beton- og asfaltfræsere. Så udvalget er stort. Ligeledes fra Sverige henter vi også hydrauliske maskinvibratorer fra producenten Exero. Det betyder, at vi ikke mangler noget at kombinere HKS-rotortilt med, når vi skal vise frem”, siger Steen Aalling Hansen.

 

Ingen cylinderskader

Yderligere et svensk produkt, som Jels Entreprenør Service er forhandler af, fuldender pakken. Nemlig hurtigskiftene fra OilQuick, som giver maskinføreren mulighed for at blive i tørvejr i kabinen, mens han skifter grej ude foran.

”HKS laver rotortilt til gravemaskiner fra 2 til 33 tons og powertilt til maskiner op til 100 tons. Rotortiltene er uden cylindre, som det ellers kendes fra andre producenter, og dermed er der væsentligt mindre risiko for skader. Når der ikke er cylindre til at slå imod, kan der jo ikke ske cylinderskader”, siger Steen Aalling Hansen.

I stedet for cylindre anvender HKS en motor inde i rotortiltene, og det er fabrikkens egne motorer fra powertiltene. Nu udvider tyskerne så med den gribeklo, der har været ganske efterspurgt af danske maskinførere til opsamling af rør, sten og andet under arbejdet.

 

Demo på standen

På E&H vil Jels Entreprenør Service på standen demonstrere rotortiltene i aktion, og det bliver altså i samspil med HKS, DALA-grej og Exero samt OilQuick. Powertiltene fås i modeller, der tilter 50, 70 eller 90 grader til hver side, eller i praksis 100, 140 og 180 grader. Og den tyske fabrik er altså leveringsdygtig i powertilt til ganske store gravemaskiner op til 100 tons.

Mens Steen Aalling Hansen står for salgsindsatsen hos Jels Entreprenør Service, er det hans bror, Søren Aalling Hansen, der styrer værkstedet og servicevognene med speciale i Komatsu-maskiner. Børge Warnke fuldender det trekløver, der i det daglige har nøglepositionerne hos Jels Entreprenør Service som chef for lageret.

 

Billedtekster:

 

1.

Den nye HKS-rotortilt er med to gange 55 graders tilt og kan fås med 2D eller 3D rotationssensor.

 

2.

De grønne HKS-tilt er klar til at gribe fat i det danske marked for rotortilt. Det kommer til at ske via Jels Entreprenørservice som importør.

 

3.

HKS producerer powertilt til et bredt spekter af gravemaskiner – helt op til 100 tons.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk