Artikel fra september 2021
Læs hele avisen

Nu vil Timan også sprede med traktorer

07-09-2021


Den vestjyske fabrik udvider produktionsanlægget igen

De breder og spreder i Tim nord for Ringkøbing. Den vestjyske maskinfabrik gør klar til at brede sig yderligere, efter at der blev udvidet med 2200 nye kvadratmeter produktionsareal for et år siden. Nu lægger Timan yderligere 900 kvadratmeter halgulv til kapaciteten øremærket nye montagelinjer til redskabsbæreren Timan 3330.

Samtidig spreder virksomheden yderligere med kombisprederen CS 200, som hidtil har været forbeholdt redskabsbærere. Nu har Timan gjort sprederen klar til også at kunne monteres i trepunktsophænget på kompakttraktorer.

 

El-regulering

”Vores valsespreder har et rumindhold på 200 liter og en spredebredde fra én til seks meter. Vi kan også levere den med el-regulering af mængde og spredebredde, som så kan styres fra kabinen. Det gælder altså nu både kabiner på redskabsbærere og kompakttraktorer”, forklarer direktør Birger Pedersen hos Timan A/S.

Når der udvides i Tim, går det forholdsvis gelinde. Timan-fabrikken har hjemme i et kompleks, hvor der ligger i alt syv haller på række. Når der inddrages nye kvadratmeter til montagelinjer, sker det - meget forenklet - ved at slå porten op til den næste hal. I virkelighedens verden skal der naturligvis mere til, før Timan 3330 kan begynde at rulle i den nye hal, og Birger Pedersen satser på at kunne tage den øgede kapacitet i anvendelse til januar.

 

Billedtekster:

1.

Birger Pedersen og Timan er klar til også at sprede salt med traktorer. Kombisprederen CS 200 kan nu anvendes både med redskabsbærere og traktorer.

2.

Timan-direktør Birger Pedersen havde den nye traktorløsning med på Have & Landskab i Slagelse.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk