Nul hale og mere hydraulik i ny minigraver fra Bobcat

26-04-2017

Populær maskine får hevet bagdelen af og samme hydraulik som større modeller

Af med bagdelen og på med mere hydraulik. Sådan er opskriften på den nye Bobcat 1,7 tons minigraver E17Z, som salgschef Dennis Faurby hos den danske importør, Svenningsens Maskinforretning, ser frem til med forventning.

”Vi véd endnu ikke, hvornår vi får den nye maskine til Danmark. Så indtil videre satser vi på at vise dem frem på Have & Landskab i Slagelse i slutningen af august. Hvis den kommer tidligere, tager vi det som en positiv overraskelse. Men vi glæder os, for den ligner en helt oplagt mulighed, ikke mindst for udlejningsbranchen”, vurderer Dennis Faurby.

I virkeligheden kender han den nye ganske udmærket. Sådan med lidt modifikationer. Der er nemlig tale om den kendte 1,7 tons graver Bobcat E17, som har fået tilføjet et Z i modelbetegnelsen. Et vigtigt et af slagsen, for det signalerer, at maskinen er haleløs Zero Tail Swing. Maskinen holder med andre ord rumpetten inden for båndene, så der problemfrit kan arbejdes også helt tæt på bygninger og andre forhindringer.

”Det er den ene af to store forskelle i forhold til den gængse E17. Den anden er hydraulikpumpen, som er den samme, som Bobcat anvender på de større to-tons maskiner E19 og E20. Større hydraulikpumpe er ensbetydende med flere kræfter til de hydrauliske funktioner, og det vil være en afgørende styrke for mange brugere”, mener Dennis Faurby.

Lige som standard-versionen E17, er den nye E17Z en såkaldt canopy-model. Altså en maskine med det, som Dennis Faurby kalder ”førerhus uden vinduer og døre”.

Billedtekst:

Den nye Bobcat E17Z arbejder problemfrit også helt tæt på bygninger. Z står for Zero Tail Swing og fortæller om en maskine, der holder bagenden inden for larvebåndene også under arbejde.

Læs mere på
www.svenningsens.dk

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk