Ny Liebherr-hjulgraver – lige til en ”morfar”

22-03-2018
René Jensen blev modtaget hos Munck Forsyningsledninger med en splinterny Liebherr A918 med masser af komfort og ekstraudstyr

Maskinfører René Jensen klager ikke over den velkomst, han har fået som ny på lønningslisten hos Munck Forsyningsledninger. Først fik han en helt ny 8 tons gravemaskine til den daglige dong. Efter et halvt år skiftede han til en lige så ny 18 tons Liebherr kompaktgravemaskine på hjul. Den er mildt sagt udstyret med det hele. Det giver så en risiko for, at René Jensen falder i søvn midt i gravearbejdet.

”Sædet i Liebherr A918 Compact er rigtig behageligt, og der er stort set ingen støj i kabinen. Så man kunne såmænd godt sidde og få sig en morfar. Det skal jeg nu nok lade være med i arbejdstiden”, bedyrer René Jensen.

Det er distriktschef Claus Pedersen hos den danske Liebherr-importør, Johs. Møllers Maskiner, der har taget hånd om at gøre den nye maskine til en optimal arbejdsplads.

René Jensen har 20 års erfaring som maskinfører og har langt overvejende siddet i gravemaskiner. Det gør han nu otte timer om dagen.

”Det er intet problem at have en hel arbejdsdag i kabinen. Jeg skal ikke engang ud for at montere og afmontere hydraulikslanger. Maskinen er leveret med OilQuick rotortilt med styreboks, som kører over tiltets egen styring”, fortæller René Jensen.

 

Kompakt og stabil

Han er debuteret som Liebherr-maskinfører med et større projekt i Nyborg, hvor gravemaskinen har fået lov til at demonstrere sine to primært specialiteter: Kompakt og hurtig.

”Jeg laver kloak og vand på en byggeplads uden ret meget plads at komme rundt på. Det går nu ganske udmærket, fordi Liebherr-graveren netop er så kompakt og alligevel har rigtig god stabilitet. Jeg høster stor fordel af, at den er en hjulgraver. Det giver mulighed for selv at køre frem og tilbage på pladsen og hente materialer, uden at være afhængig af andre”, forklarer maskinføreren.

”Samtidig er jeg glad for hydraulikken i maskinen, som jeg vil betegne som intet mindre end fremragende. Det er af stor betydning netop, når man skal lave meget præcisionsarbejde, at hydraulikken fungerer optimalt og giver rolige arbejdsbevægelser”, siger René Jensen.

 

Luksus-udstyr

Claus Pedersen hos Johs. Møllers Maskiner har strikket lidt af en luksus-udstyret maskine sammen til Munck Forsyningsledninger. Foruden OilQuick-rotortiltet, er A918 Compact-maskinen også monteret med stor lygtebom, som sikrer masser af ekstra arbejdslys på taget af kabinen.

I kolde perioder kan maskinføreren glæde sig over en anden special-feature: Oliefyr som styres ved at sende en sms til maskinen, og som således giver mulighed for at starte oliefyret, når René Jensen træder ud af brusekabinen hjemme i private for at begive sig til dagens dont.

Han er i øvrigt ikke helt ukendt med sin nye arbejdsgiver, Munck Forsyningsledninger. René Jensen har tidligere været selvstændig entreprenør og blev ofte indlejet til opgaver af det sydfynske Entreprenørfirmaet Ollerup. For et halvt års tid siden blev Entreprenørfirmaet Ollerup en del af Munck Forsyningsledninger A/S. 

Billedtekster:

1.

Travlhed på et større projekt i Nyborg for Munks mandskab og maskiner. Selv om pladsen er trang, kommer den nye Liebherr A918 Compact gesvindt rundt.

2.

Der er ikke sparet på komfort og ekstraudstyr i den kompakte hjulgravemaskine. Johs. Møllers Maskiner har leveret A918 Compact’eren med lygtebom med rigeligt med arbejdslys, OilQuick-rotortilt og sms-styret oliefyr.

3.

OilQuick-rotortiltet i modellen OQTR 5 PRO passer perfekt til 18 tons-hjulgraveren. Det er Østli Attachments i Nyborg, der har leveret OilQuick’en.

4.

René Jensen kan hurtigt komme rundt og selv hente materialer på byggepladsen i Liebherr-hjulgraveren.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk