Artikel fra august 2017
Læs hele avisen

Nye ramme- og boremaskiner i ”den lette ende” fra Liebherr

29-08-2017


To nye små i Liebherr-familien vejer 48 og 51 tons

Når alt er stort, risikerer man at blive den lille – selv om man vejer 48 tons.

Det gør den ene af to nye ramme- og boremaskiner, som Liebherr har sendt ud i virkeligheden. Den anden vejer 51 tons, men er stadig en pusling i forhold til den større model i programmet h os den danske importør, Johs. Møllers Maskiner A/S. Storebror til de to puslinge hedder LRB 355 og vejer 95 tons – tæt på det samme som de to nye tilsammen.

48 tons maskinen hedder LRB 16, mens 51 tonseren er døbt LRB 18. Begge er allround ramme- og boremaskiner, hvor det er leaderens højde, der har bestemt typebetegnelserne. Henholdsvis 16 og 18 meter.

 

Gode i Danmark

”Vi ser store muligheder for de to mindre maskiner til opgaver også i Danmark. Den kompakte konstruktion og driftsvægt på blot 48 og 51 tons sikrer et lavt tryk, og maskinerne er udstyret med robust undervogn, der giver en fremragende stabilitet”, fortæller salgsdirektør Leif Rudebeck Petersen hos JMM Group.

De nye ramme- og boremaskiner er som standard udstyret med avancerede styrings- og hjælpesystemer. Redskabsgenkendelse sparer umiddelbart tid ved skift, men samtidig overføres data om de enkelte redskabers ydelse ved hjælp af LiDAT, som er Liebherrs eget datasystem.

Billedtekster:

 

1.

Den nye 51 tons tunge Liebherr LRB 18 på job i Luzern i Schweiz.

 

2.

Liebherr-familiens lille nye – i hvert fald i afdelingen for ramme- og boremaskiner. LRB 16 med den 16 meter høje leader og en arbejdsvægt på blot 48 tons.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk