Artikel fra november 2016
Læs hele avisen

Nyt Doppstadt-makkerpar

25-11-2016


Motorløs sorterer henter power hos neddeleren og sender for store materialer retur

Det ligner det ideelle partnerskab: Neddeleren hjælper sortereren med motorkraft. Sortereren kvitterer ved at sende de materialer retur, som neddeleren ikke lige har fået hakket tilpas små.

Det nye makkerpar blev præsenteret, da OP System Danmark i Løsning som dansk importør og forhandler markerede 20 års jubilæum med netop Doppstadt. Det skete med to demo-dage, hvor der tillige var lejlighed til at vise både materialehåndterere fra Sennebogen og små, frække mobilknusere og -sorterer fra italienske Komplet frem. Tæt på et par hundrede dedikerede fagfolk lagde vejen omkring Løsning.

Doppstadt fik helt naturligt hovedrollerne ved arrangementet. Især var det duoen DW 3060 og HD 800, der tiltrak sig opmærksomhed.

”Med neddeleren DW 3060 Büffel i forlængelse med stjernesigten HD 800 har vi en helt rigtig kombination. DW 3060 er forsynet med en større valse med 125 tænder, og det sikrer en langt bedre førstegangs-neddeling af materialerne. Når den kører sammen med HD 800-sigten, ryger materialerne under 100 millimeter bare igennem, mens dem over 100 millimeter sendes tilbage og får en ekstra tur. Det optimerer hele neddelingen”, forklarer OP System Danmarks administrerende direktør, Morten Christensen.

”Stjernesigten er uden selvstændig motor. Den drives simpelthen af Büffel’en. Det giver mindre vedligeholdelse og service, og dermed er det naturligvis også økonomisk fordelagtig løsning”, siger Morten Christensen.

 

Flis med Mercedes

OP System kunne også præsentere en anden og ny kombi-løsning. Med Doppstadt-chefen Joseph Doppstadt selv som designer har fabrikken lanceret en flishugger i storformat. Den er bygget op på en Mercedes 3648-lastbil, som også leverer motorkraften, når store stammer sendes igennem kværnen og forvandles til flis.

”Der er masser af kraft at tage af. Mercedes-lastbilens modelbetegnelse 3648 dækker over en vægt på 36 tons og hele 480 hestekræfter i maskinrummet. Kapaciteten ligger på op til 120 kubikmeter flis i timen. Der er taget højde for, at Mercedes’en ikke blot skal fungere som almindeligt transportkøretøj. Førersædet kan drejes rundt, således at føreren sidder med fuldt udsyn til flishuggeren og kan styre hele processen fra kabinen”, forklarer Morten Christensen.

Den lastbilmonterede flishugger lyder navnet Doppstadt DH 812 LD.

 

De små italienere

Demo-dagene i Løsning bød også på de mindste i OP System Danmark-familien i fuldt vigør. Både en LEM Track 4825 knuser og en DS 1020 tromlesorterer fra Komplet i Italien var kørt i stilling og sat i gang med at knuse og sortere. OP System Danmark har noteret fin succes med den relativ nye import af maskinerne, som ifølge direktør Morten Christensen burde findes i enhver husholdning.

Knuseren Komplet LEM Track 4825 vejer blot 3500 kg, men knuser materialer ned i størrelser fra 15 til 80 mm i en mængde op til 30 tons i timen. Lige som tromlesortereren DS 1020 er den nem at tage med rundt til arbejdspladserne, således at der både kan knuses og sorteres på stedet, og materialerne kan genbruges direkte i stedet for at skulle fragtes bort. 

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk