Overskuddet starter for sig selv

19-11-2019


Boye Thomsen og Jacob Vestergaard etablerer eget firma efter at Svenningsens er stoppet med maskiner til golfbanerne

”Der var ingen, der ville ha’ os. Så vi er startet for os selv”.

Sådan lyder meldingen – med et glimt i øjet – fra et par af spidserne inden for golfmaskiner i Danmark. Boye Thomsen og Jacob Vestergaard erkendte, at de var i overskud, da Svenningsens Maskinforretning lugede ud i produktporteføljen og skippede forhandling af en række maskinmærker til golfbanerne. Alle produkter fra den amerikanske gigant Textron røg ud. Blandt dem markante mærker som Jacobsen, Ransomes, EZgo og Cushmann.

Nu melder de to med årevis af ekspertise sig så ved teestedet og er klar til at drive ud for sig selv under firmanavnet Maskinmægler.dk.

”Vi vil sælge maskiner og materiel til bæredygtig, mekanisk pleje af grønne arealer, og vi har en række agenturer på plads helt fra start. Maskinmægler.dk har import af Wiedenmann, Turfco, Smithco, Waste2Water Recycling vaskeanlæg samt slibeanlæg fra firmaet Bernhard.  Wiedenmann har vi import af også for Norge. Samtidig er vi forhandler af japanske Kioti-traktorer. Dem har H. A. Fog også på programmet, og vi nøjes så med at koncentrere os om kompakttraktorerne til golfbaner. Det er dér, vi har vores ekspertise og véd, hvordan traktorerne opbygning skal være, når den er bedst”, forklarer Boye Thomsen.

 

Også vinter

Det samme koncept gælder for Giant-minilæssere, som i Danmark importeres af Brdr. Holst Sørensen, og hvor den nye golf-duo holder sig til at byde ind hos golfbanerne.

På et enkelt felt bevæger Maskinmægler.dk sig bort fra de grønne fairways og greens.

”Wiedenmann har netop besluttet at genoptage produktionen af vintermateriel, som fabrikken havde på programmet for år tilbage. Nu vender vintergrejet tilbage, og da vi i forvejen har import af golfmaskinerne, får vi også import af Wiedenmanns vinterprogram med blandt andet valseudlæggeren Ice Master. Vintermaterielle vil vi sælge via forhandlere, mens vi altså selv tager os af maskiner og udstyr til den grønne sektor”, siger Boye Thomsen.

 

Sort bælte i Jacobsen

I det daglige bliver det med Boye Thomsen i den kendte sælger-rolle, mens makker Jacob Vestergaard som salgstekniker vil tage sig af den tekniske side med reparationer, service og reservedele.

”Jacob har på det nærmeste sort bælte i Jacobsen-maskiner. Han er udlært traktormekaniker og har efterfølgende fået et særdeles stort kendskab til netop golfbanernes maskiner. Han var selv mekaniker på Skive Golf, inden han i en halv snes år var chefgreenkeeper samme sted”, fortæller Boye Thomsen, som selv har ikke færre end 35 år på bagen med salg af maskiner til den grønne sektor.

Det nye firma Maskinmægler.dk har adresse på Holstebrovej 402 i Spøttrup få kilometer vest for Skive. Her har Jacob Vestergaard sin privatadresse og også masser af plads på ejendommen, hvor en længe nu dedikeres til både værksted, lager og kontor.

 

Billedtekster:

1.

Jacob Vestergaard (til venstre) og Boye Thomsen med en Wiedenmann Terra Spike GXi8HD dybdelufter og hurtigprikker i én og samme maskine, samt en Turfco Triwave 60 skivesåmaskine med Triplex flydende såhoveder, der følger terrænet.

2.

Det nye firma Maskinmægler.dk er også klar til forhandling af minilæssere for Brdr. Holst Sørensen. Her er Jacob Vestergaard på plads i en Giant 452HD.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk