Artikel fra december 2016
Læs hele avisen

Redskabsbærer får joystick der kan dosere hydraulikken

06-02-2017


Kärcher MIC34C har fået proportionalt joystick, så føreren kan dosere hydraulikkraften helt præcist og dermed finjustere redskaberne

Kärcher har samlet en lang række forbedringer sammen og skabt en ny model Kärcher MIC 34C. Det er dels nyudviklinger, som er skabt til den nyere og større MIC50, som nu er overført til lillebror MIC 34, og det er dels forbedringer, der er opstået efter tilbagemeldinger fra kunderne.

Forbedringerne koncentrerer sig omkring føreren dels ved at skabe en mere komfortabel arbejdsplads, og dels ved at give føreren bedre kontrol over maskine og redskaber.

- Vi forkæler føreren endnu mere med den ny maskine. Der er flere og flere brugere af vore redskabsbærere, som kører med maskinen hele dagen både sommer og vinter. Derfor er det vigtigt, at førerkomforten er i top, både når det gælder klimaforhold og betjening, siger salgschef Flemming Christensen, Kärcher i Danmark.

Klimaanlægget er forbedret på den nye version. Det handler blandt andet om de luftstrømme, der er omkring fødder og ben og ved dørene, så det samlet giver en klart bedre klimaoplevelse. Anlægget er også forbedret med kraftigere defrosting og antidug, så førernes udsigt på omgivelserne generes mindst muligt. Det giver føreren en mere afslappet køresituation, ikke mindst når der er færdsel omkring maskinen.

De nye joystick gør en stor forskel for føreren. Det er muligt at dosere arbejdshydraulikken, og det er især en stor fordel ved langsomt virkende redskaber. De hidtidige kendte el-joystick som andre brands benytter, lukkede eller lukkede helt op for hydraulik flowet. De nye joystick er i praksis også en mere ergonomisk løsning, fordi føreren nu kan lade hånden hvile på joysticket konstant.

- Den forbedrede betjening betyder også, at der er færre kontakter, og i det hele taget er betjeningen mere enkel, og så er betjeningen inspireret af opbygningen af Kärcher MIC 50, så de to maskiner ligner hinanden. Det betyder, at hvis man har flere maskiner, så er det enkelt og logisk for den enkelte fører at skifte maskine, siger Flemming Christensen.

- Kärcher har også forbedret maskinens lys. Der er nu monteret LED arbejdslygter i taget. Det giver forbedret belysning af arbejdet og hæver dermed både sikkerhed og komfort for føreren, men det bidrager også til at begrænse total cost of ownership, som der på den række områder er fokus på. MIC 34C har en række tekniske løsninger, men også nogle meget synlige ændringer som eksempelvis et mere enkelt betjeningspanel, siger Flemming Christensen.


Læs mere på
www.kaercher.com

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk