Rekorden udeblev ved grøn messe i forrygende omgivelser

07-10-2019Der manglede 602 besøgende på Have & Landskab – men så mangler der heller ikke andet

Man kan ikke få alt, hvad man ønsker sig. Så arrangørerne af den grønne branches ultimative messe, Have & Landskab i Slagelse, må ”nøjes” med at se tilbage på en 2019-messe tilsmilet af vejrguderne, med rekordstore udstillingsarealer, velfungerende logistik, solidt med gode spisemuligheder, velplacerede aftrædelsesmuligheder for de trængende – men ingen besøgsrekord. 602 potentielle Have & Landskab-gæster valgte at blive hjemme eller tage til stranden.

Hvis de 602 havde gjort de 10.658 andre selskab i Slagelse, ville rekorden fra 2017 på 11.259 blive slået. Det må så blive næste gang, hvis det overhovedet er så vigtigt altid at slå rekorder.

På udstillingens store maskinafsnit, Maskinmarken, var tilfredsheden generelt stor med udstillingen. Der blev set på maskiner, snakket om hestekræfter, hydraulik og brændstofforbrug til den store guldmedalje. Og såmænd også både lavet masser af aftaler om efterfølgende maskindemonstrationer og direkte givet håndslag på handler.

Maskinfolket med brancheforeningen Maskinleverandørerne i front stod også for den grønne messes mest markante og spektakulære indslag, kåringen af de mest innovative nyheder.

 

Fuldstændig elektrisk

Maskinleverandørerne kørte en ny tradition ind på Have & Landskab for to år siden og fulgte så op med Maskinleverandørernes Innovationspris i år. 25 nyheder i tre kategorier var indstillet til kåring og var rundt om hos maskinudstillerne markeret med skilte med lysende møtrikker.

I den ultimative kategori for verdensnyheder gik det fuldstændig elektrisk. Både vinderen og de to efterfølgende maskiner var el-drevne. Ekspertudvalgets fire medlemmer lagde specielt vægt på miljø, ergonomi, sikkerhed og funktion ved de indstillede maskiner.

Vinderen af Maskinleverandørernes Innovationspris blev for anden gang af to mulige Brøndby-firmaet H. A. Fog A/S. I 2017 vandt firmaet med den elektriske redskabsbærer Nimos Posi-Trac. I år kunne direktør Karsten Fog modtage hæder, ære, blomster og champagne for zero-turn klipperen Mean Green i modellen Majoris. Den kører rent på el og er lavet i aluminium.

Andenpræmien gik til Helms TMT-Centeret A/S, som ganske vist havde ladet maskinen Robofox Electra Peruzzo blive hjemme, men alligevel blev præmieret for den eldrevne og fjernstyrede slagleklipper.

På tredjepladsen meldte Svenningsens Maskinforretning A/S ind med den 100 procent eldrevne minigravemaskine Bobcat E10e, som fuldt ud matcher den diesel-drevne fætter E10z på kræfter.

 

Ingen steder til fingeren

Ganske forståeligt var det en særdeles tilfreds bestyrelsesformand for Have & Landskab, adjungeret professor Palle Kristoffersen, der kunne se tilbage på de tre udstillingsdage i Slagelse. Han ledte umiddelbart forgæves efter steder at sætte fingeren på områder, der tydeligvis kræver forbedring i næste udgave i 2021.

”Jeg synes, at Have & Landskab efterhånden rent fagligt favner det hele. Der er måske blot 10 firmaer i Danmark, som jeg synes mangler at være repræsenteret på messen. Så det, vi har præsteret i år, er tæt på optimalt”, fastslog Palle Kristoffersen.

 

Billedtekster:

1.

Masser af gæster på Have & Landskab. Dog ikke nok til at slå besøgsrekorden fra 2017.

2.

Uden mad og drikke… 2019-udgaven af den grønne messe bød på mange muligheder for at tilfredse maveregionen.

3.

En tak til vejrguderne, som medvirkede til at gøre det varmt og behageligt at opleve messen i Slagelse.

4.

Tre innovative maskinfolk. I midten direktør Karsten Fiog, H. A. Fog A/S, som for anden gang løb med topnoteringen i konkurrencen om mest innovative verdensnyhed. Til venstre Allan Helms fra Helms TMT-Centret, som snuppede sølvplaceringen, og til højre Benny Svenningsen, Svenningsens Maskinforretning, som fik tredjepladsen.

5.

Bestyrelsesformand Palle Kristoffersen ønsker Karsten Fog tillykke med førstepladsen i kampen om Maskinleverandørernes Innovationspris.

6.

Tre dage med masser af aktivitet på det store udstillingsområde. Engcon havde som altid dygtige demo-kørere til at vise, hvad man kan med en tiltrotator på gravemaskinen.

7.

Erenfred Pedersen A/S benyttede Have & Landskab til at præsentere den nye import af vakuumløftere fra hollandske Hamevac Vacuumtechneik.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk