Rimas er tilbage imod alle odds

20-02-2019Maskiner under Broen blev et vendepunkt for Løgstør-firmaet som jysk afdeling af Gersvang Maskiner

”Vi har nærmest fået en ny start. Ærligt talt følte vi nok, at Rimas var lidt for meget væk fra markedet. Selv om det ikke er gået helt så hurtigt, som både Søren Gersvang og jeg havde håbet, er det gået rigtig godt. Og på udstillingen Maskiner under Broen ved Middelfart var det, som om branchen opdagede, at der stadig er masser af liv i Rimas”.

Mailis Tonnisen, daglig leder af maskinvirksomheden Rimas i Løgstør, kan snart se tilbage på et af de mere hektiske år af mange hos Rimas. 1. april 2018 overtog Gersvang Maskiner virksomheden i Løgstør med plan om at gøre Rimas til Gersvangs midt- og nordjyske brohoved. Tanken var at flytte hele reservedelslageret fra Gersvang i Karlslunde syd for København til Løgstør ved Limfjorden. Nu er planerne ved at falde endeligt i hak.

”Vi har haft mange odds imod os, men vi har også haft en del med os. Gersvang havde et fantastisk år i 2017 med salg af rigtig mange Mulag-rabatklippere til levering i 2018. Det har givet Søren Gersvang masser at se til, fordi der naturligvis også skal følges op på leveringerne. Vi fik en fuldstændig tør sommer i 2018, som ikke just sparkede til salget af maskiner. Og folkene i Karlslunde lå nærmest vandret for at servicere kunder med reservedele samtidig med, at vi i Løgstør skulle tage over netop som hovedlager for reservedele. Så det hele har været lidt hektisk”, fortæller Mailis Tonnisen.

 

Irsk redskabsbærer

Kort efter, at Rimas var blevet en del af Gersvang Maskiner, rullede en ny specialitet ind i Løgstør. Import- og forhandleraftale med den irske redskabsbærer-producent Multihog faldt på plads, og dermed skulle et helt nyt brand også på plads i firmaet. Her hjalp det voldsomt, at Rimas netop har ekspertise i redskabsbærere, som virksomheden selv var producent af i mange år. Derfor var både Mailis Tonnisen og folkene på værkstedet klar til at tage imod Multihog med åbne arme.

”Mange ting kolliderede i løbet af det første år, men mange ting lykkedes også. Sammenholdet er supergodt i hele virksomheden, og det har været med til at overvinde mange hurdler. Da vi så tog til Maskiner under Broen, kunne Søren Gersvang rigtig præsentere Rimas som en del af Gersvang, og vi kunne præsentere vores folk, som var med på messen. Dér gik sammenhængen mellem Rimas og Gersvang op for rigtig mange. Både entreprenører, kommuner, boligselskaber og andre fandt ud af, at der så sandelig stadig er liv i Rimas. Vi er blot blevet en del af noget større”, forklarer Mailis Tonnisen.

 

På trods af vildsvinehegn

Aftalen om de irske vildsvin, Multihog, faldt på plads først på sommeren 2018, og Rimas-folkene rykkede ret hurtigt ud på de første demo-besøg. De første Multihog-maskiner er nu ude at køre, og flere er på vej.

”Dem kan end ikke vildsvinehegn holde ude af Danmark. Multihog er ikke det billigste valg, man kan foretage, hvis man står og skal bruge en redskabsbærer. Til gengæld byder maskinerne på en række kvaliteter, som i vores øjne gør dem ret unikke. Mig bekendt er de ene på markedet med fuld affjedring på alle fire hjul. Det bevirker, at en Multihog kører som en personbil. Affjedringen giver en optimal kørekomfort, som virkelig skåner føreren ryg og giver mulighed for at køre mange timer om dagen”, fortæller Mailis Tonnisen.

”Multihog har al den olie og bar-tryk, der er behov for, og der er ingen redskaber, som maskinen ikke kan løfte i fronten. Specielt er det også, at maskinen i praktisk kan lukkes totalt op i siderne, så det er nemt at komme til at servicere alt”, siger Rimas’ daglige leder.

 

Professionelt Husqvarna

De irske vildsvin er ikke ene om at have trængt ind i Løgstør. Det samme har det professionelle segment fra svenske Husqvarna, som Rimas-Gersvang forleden lavede om. Rimas har hidtil været forhandler af Husqvarnas program i småmaskiner til private. Nu omfatter sortimentet også det professionelle sortiment.

Multihog er heller ikke helt ene i afdelingen for redskabsbærere. En ny aftale bevirker, at Rimas-Gersvang også er forhandler af de italienske Fort-redskabsbærere, som Sønderup Maskinhandel er importør af.

”Det har været et år med fuld fart på både i Karlslunde og Løgstør efter, at Gersvang Maskiner overtog Rimas. Nu er vi kommet så højt op i hastighed, at vi tilmed har lidt ekstra fart på, når vi fejrer ét års dagen. Det var jo den 1. april 2018, Rimas blev en del af Gersvang. Men vi markerer det altså med åbent hus allerede fredag den 29. marts”, siger Mailis Tonnisen.

 

 

Billedtekster:

 

1.

Rimas-Gersvang har også en Rimas-maskine på repertoiret. Nemlig lasttrucken, som kan bære og tippe op til 1500 kg, og som leveres såvel i en benzin- som en dieseludgave. Mailis Tonnisen betegner den knækstyrede, firhjulstrukne truck som vedligeholdelsesstærk og stærk.

 

2.

Henning Juul rundede for kort tid siden de første 25 år hos Rimas. Derfor er der heller ikke meget ved en ny redskabsbærer, der kan overraske ham. Han har med glæde taget imod den irske Multihog.

 

3.

Der er ingen problemer med at komme til at servicere Multihog-redskabsbærerne. Maskinerne kan åbnes på alle leder og kanter, så Henning Juul nærmest kan træde helt ind til mekanikken.

 

4.

Ryan Christensen bakser med en Mulag-klipper, som har været omkring værkstedet i Løgstør for at få ekstra forstærkning.

 

5.

Rimas-lasttrucks produceres på smedeværkstedet i Løgstør, som fortsat ejes af den tidligere Rimas-indehaver Hans Velling. Og delene til nye trucks er klar til at blive samlet og malet, konstaterer Mailis Tonnisen.

 

6.

Rimas laver også masser af service på mindre maskineri. Her sørger René Holm Pedersen for en tandrensning til en hækklipper.

 

7.

Græssæsonen nærmer sig, og Henning Juul har blandt andet til opgave at slibe klippeaggregater for Aarhus Kommunes grønne folk.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk