Rimas luftede elektrisk last-truck

03-06-2022


Kendt truck nu med el-drift med samme styrke som diesel- og benzin-modellerne

Rimas Løgstør A/S benyttede Roskilde Dyrskue til at lufte virksomhedens kendte last-truck i ny, elektrisk version. Firmaet har sendt truck’en omkring Danitech i Haderslev, som har udregnet den rigtige el-løsning. Aksler med el-motorer sikrer samme trækmoment som tidligere modeller, og der er fundet batterier, som oplades under nedbremsning.

”Samtidig blev der designet en hydraulikstation til styretøj og hydraulikudtag, der kan det samme som på dieseltypen. Dermed har vi lasteevne op til 2500 kg, og Rimas El Last Truck fås både som 2WD og 4WD med førerplads i front eller bag”, fortæller direktør Søren Gersvang fra Rimas.

 

Også til elefanter

Det er tilmed blevet til to udgaver af den nye el-drevne truck. Rimas producerer både en maskine med sigte på entreprenørbranchen, som kan bruges som almindelig dumper, og en model mere til kirkegårde, kommunale anlæg, forlystelsesparker og zoologiske haver. Aalborg Zoo har været på tæerne fra start og forsynet sig med en Rimas El Last Truck 4WD med specielt fremstillet lad. Den bruges blandt andet i havens elefantanlæg.

På Roskilde Dyrskue var de nye el-trucks med på standen hos Linds Truck & Maskinhandel A/S. Maskinfirmaet med adresse få kilometer nord for Sorø er ny Rimas-forhandler og skal forsyne det sjællandske marked med de nye emissionsfri trucks.

 

Billedtekster:

1.

Rimas-direktør Søren Gersvang i førersædet den el-drevne truck, som Kurt Lind fra Linds Truck & Maskinhandel – til højre – er klar til at sælge på Sjælland.

2.

Forhandler Kurt Lind har puttet Rimas-direktør Søren Gersvang i ladet på den grønne version af den emissionsfri Rimas-truck. De høje sider kan afmonteres, så truck’en får flere anvendelsesmuligheder.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk