Artikel fra juni 2020
Læs hele avisen

Roskilde flyttede til Nordjylland

30-06-2020


Sønderup Maskinhandel insisterede på at vise sin stand på Roskilde Dyrskue

”Corona? Er Roskilde Dyrskue aflyst? Hvor skal vi så stille vores stand op?”


Fortæl ikke en nordjysk maskinhandler, at en virus afmonterer muligheden for at stille dyrskuestanden op og præsentere maskiner. Hvis Roskilde Dyrskue ikke kan afvikles i Roskilde, må det jo ske på hjemmebanen i Sønderup ved Suldrup sydvest for Aalborg.


Som sagt, så gjort. Da virkeligheden gik op for indehaver Ole Hosbond, Sønderup Maskinhandel, var der ikke langt fra tanke til handling: Han og hans mandskab stillede op til dyrskue hjemme på matriklen på Hjedsbækvej. Både telt og maskiner kom på plads, og da Hosbond & Co. har tradition for at brede sig ganske godt på dyrskuepladsen i Roskilde, sparede de heller ikke på pladsen i Suldrup. Der skal jo også holdes afstand i disse tider.

 

Måske igen

”Vi trængte simpelthen til at komme ud og vise os frem og få lidt dyrskue-duft i næseborene. Sædvanligvis er vi jo også med på Det fynske Dyrskue i Odense og på Landsskuet i Herning. Nu må vi se, om vi så gentager spøgen. I hvert fald var det rart at stille maskinerne op til præsentation og spankulere rundt og betragte dem”, siger Ole Hosbond.


Der var da også masser at se på, da Sønderup Maskinhandel flyttede Roskilde til Nordjylland. Såmænd også en vaskeægte nyhed i maskinprogrammet. Det er nemlig udvidet med en storebror til den italienske terrængående, skråningsklipper XROT. Den nye hedder Xflail og er lige så fjernstyret og terrængående som lillebror. Men dels er den større og 80 cm bred, og dels slår den med slagler til forskel fra XROT, som er en rotorklipper.

 

Billedtekster:

 

1.

Ny italiensk skråningsklipper præsenteret på dyrskuestanden i Suldrup. Til venstre sælger Dennis Risgaard og til højre direktør Ole Hosbond. Sælger Tommy Kærgaard tager frontpositionen lige bag Xflail’en.

 

2.

Ferrari er et stort mærke hos Sønderup Maskinhandel. Derfor var der naturligvis også et solidt udvalg af såvel to- som firehjulede italienere med på den nordjyske version af Roskilde Dyrskue. Her med dyrskue-trekløveret – fra venstre: Ole Hosbond, Tommy Kærgaard og Dennis Risgaard.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk