Rototilt klar til eftermontering af RPS

23-02-2017


Positioneringssystemet passer nu til alle styresystemer

Der er forskel på danskere og svenskere. Også når det gælder styresystemer i gravemaskiner.

”I Sverige skifter man næsten pr. automatik styresystemet på en ny maskine ud med et Rototilt-styresystem ICS, når man ønsker at køre med Rototilt. I Danmark beholder man typisk maskinens styresystem og tilpasser derefter udstyret. Men nu er Rototilt klar med en ny version af positioneringsløsningen RPS, som helt umiddelbart passer til alle styresystemer”, fortæller Jakob Møller Pedersen hos Skovteknik i Frederikshavn, som er dansk generalagent for Rototilt.

Det betyder, at Rototilts RPS er gjort kompatibelt med alle de førende mærker inden for gravesystemer og tilmed også kan eftermonteret på ældre Rototilt, som allerede er i drift.

 

Øget produktivitet

Positioneringsløsningen giver maskinføreren mulighed for at bruge hele tiltrotatorens bevægelsesmønster, når der graves. Det sikrer en meget præcis indikation af redskabets placering i realtid. Det smitter automatisk af på produktiviteten, og dermed kan effekten af RPS i virkeligheden aflæses på bundlinjen.

”Det er en løsning, vi har søgt og efterspurgt i flere år. Svenskerne, nordmændene og finner har ikke haft problemet, fordi det altså har været naturligt for dem at montere vores ICS styresystem i nye maskiner fra start. I Danmark, Tyskland og en række andre lande vil man hellere bruge maskinens originale hydraulik og joysticks, og det er altså muligt nu”, siger Jakob Møller Pedersen hos Skovteknik.

Der er i øvrigt mening bag de tre bogstaver RPS, som er betegnelsen for positioneringsløsningen. De står for Rototilt Positioning Solution.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk