Salg i de gule – det halter med de grønne

17-03-2018

Begge grene af brancheforeningen Maskinleverandørerne har store forventninger til sommerens messebegivenheder

Medlemmerne af brancheforeningen Maskinleverandørerne – både de grønne og de gule – har sat kikkerten for øjet og stiller skarpt på sommerens to helt store begivenheder. En for de gule og en for de grønne. Forventningerne er store til årets messer. Først E&H 2018 i Herning, hvor bogstaverne dækker over ”Entreprenør & Håndværk”. Og derefter Maskiner under Broen ved Middelfart.

Entusiasmen blev luftet, da Maskinleverandørerne satte hinanden stævne til generalforsamlinger og medlemsmøder klos op af begivenhedernes centrum, når det går løs med E&H fra den 14. til den 16. juni. Nemlig ved MCH Messecenter Herning. Traditionen tro til fælles kick-off, og derefter separate generalforsamlinger og efterfølgende medlemsmøder i de to sektioner. Den gule, som officielt hedder Entreprenørsektionen, og den grønne Park, Vej og Anlæg.

Hos Entreprenørsektionen kunne formanden, direktør Palle Kjærsgaard, S. D. Kjærsgaard, berette om gode salgstal. Hos Park, Vej og Anlæg kunne formanden, direktør Niels Kirkegaard, GMR Maskiner, meddele, at tallene for 2017 er knapt så prangende. Totalt solgte den grønne sektions medlemmer 854 nye maskiner i løbet af 2017. Der skal bladres tilbage til 2012 for at finde tal, der bare ligner, og så var salget dengang alligevel lidt højere med 889 maskiner.

I forhold til det foregående år, 2016, nærmer faldet i antal solgte grønne maskiner sig 25 procent. I 2016 solgte Park, Vej og Anlæg-medlemmerne 1094 maskiner, og de foregående år har salget typisk ligget omkring 1100 maskiner og med 2013 som en absolut højdespringer med godt 1500.

Traktorer og redskabsbærere er som tidligere den bedst sælgende type maskiner hos Park, Vej og Anlæg.

 

Opturen fortsatte

Til gengæld er der gang i løjerne hos maskinhandlerne med det tungere grej. Entreprenørsektionens medlemmer fortsatte opturen fra de foregående år og rundede 3000 solgte maskiner. Helt præcist landede det samlede salgstal på 3041 maskiner.

Der var fremgang i næsten alle kategorier med de små gravemaskiner på bånd op til fem tons som den helt store succeshistorie. Dem blev der solgt 890 af – 162 flere end i 2016. De små gummihjulslæssere gjorde sig også fint gældende med 542 styk op til fem tons og 372 maskiner over. Eneste markante fald i maskinsalget hos Entreprenørsektionen var af tromler, hvor det blev til 49 styk mod 2016-tallet på 126, som dog også var det markant højeste i en årrække.

 

Godt salg til E&H

I beretningen for Entreprenørsektionen skuede formand Palle Kjærsgaard frem mod E&H-messen i Herning, hvor han har forventning om flere udstillere end ved den foregående udstilling i 2015.

”Salget går godt, og nogle af de store udstillere, som ikke var med i 2015, er igen tilmeldt E&H”, lød det i beretningen.

E&H 2018 fra den 14. til 16. juni samles mere end tidligere og gennemskæres ikke længere af en vej. Messen får kun én indgang, og det vil give et bedre og mere naturligt flow for de besøgende rundt på messen, forudser Palle Kjærsgaard.

 

Mekanikerlærlinge dyster

Maskinleverandørerne lancerer flere nye aktiviteter på E&H. Blandt dem bliver Danmarks Bedste Lærling, hvor brancheforeningen vil kåre landets bedste entreprenørmaskinmekaniker-lærling. Blandt årets nyheder bliver også ”Førerhuset” i form af et telt med faglige indlæg og udstillerdemonstrationer.

Også Agromek, ligeledes i Herning, fra den 27. til den 30. november, fik nogle ord med på vejen i beretningen til generalforsamlingerne. Der er godt gang i salget af udstillerstande, og for Maskinleverandørerne meldes især entreprenørsektionen klar til messe. Til gengæld er der frafald i tropperne hos Park, Vej & Anlæg-sektionen. Selv optræder Maskinleverandørerne på en branchestand, hvor de også bliver fokus på mekanikerlærlinge, som skal give prøver på deres færdigheder i løbet af messen.

 

Golf med under broen

Hos den grønne Park, Vej & Anlæg-flok blev kigget frem mod den anden udgave af messen Maskiner under Broen ved Middelfart den 22. og 23. august. Også her er der gang i afsætningen af udstillerstande, og sektionen har lavet aftale om, at greenkeepernes organisation, Danish Greenkeeper Association, rykker ind under broen. Greenkeeperne har tradition for at holde DGA-Demo forskellige steder på golfbaner, men bliver nu en del af Maskiner under Broen.

Der er god synergi i at slå sig sammen. Flere udstillere har tidligere været repræsenteret begge steder, så ved at leverandørerne til golfbanerne kommer med under broen, kan medlemmerne spare ressourcer, men stadig opnå eksponering for mange besøgende. Golfudstillerne får et specielt område på messearealet at vise sig frem på.

 

Billedtekster:

1.

Med 854 solgte maskiner blev 2017 ikke et godt år for Park, Vej & Anlægs-medlemmerne af Maskinleverandørerne.

2.

Formanden for Entreprenørsektionen, Palle Kjærsgaard, kunne melde om udsigt til flere udstillere på E&H end tidligere.

3.

Den grønne bestyrelse for Park, Vej & Anlæg – fra venstre er det Jan Andersen, HAKO Danmark, formand Niels Kirkegaard, GMR Maskiner, og John Overgaard Jensen, Epoke.

4.

Bestyrelsen for Entreprenørsektionen kan se tilbage på et 2017 med godt salg for medlemsvirksomhederne. Fra venstre er det Klaus Meldgaard, Meldgaard A/S, formand Palle Kjærsgaard. S. D. Kjærsgaard, og Benny Svenningsen, Svenningsens.

5.

E&H skal ikke længere gennemskæres af en vej, når der kaldes til messe i juni. 2018-udgaven får også kun én indgang og dermed et mere naturligt flow rundt til udstillerne.

6.

Arealerne ved MCH Messecenter Herning bliver igen ramme om E&H med masser af maskiner og aktivitet.

7.

Det foregår – næsten – lige under broen, når Park, Vej & Anlæg kalder til udstilling i august. Maskiner under Broen melder om godt salg stande.

8.

Det bliver anden gang, der holdes maskinudstilling ved Middelfart. Til august øges både udstillerantallet og arealet, når greenkeeperne lægger deres DGA-demo ind under broen.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk