Saltnex og Epoke i samarbejde

14-06-2019Den store skal sælge væskespredere for den lille i Tyskland, Østrig og Schweiz

To danske producenter af saltspredere står frem over skulder ved skulder syd for den dansk-tyske grænse. Kæmpen Epoke med hovedkvarter i Vejen har givet håndslag til den noget nyere i klasse, Saltnex i Dronningborg ved Randers, på at sælge Saltnex-spredere i Tyskland, Østrig og Schweiz.

”Epoke-folkene er bedre til at tale tysk, end vi er. Til gengæld er vi bedre til at lave små væskespredere, end Epoke. Derfor er vi enige om, at vi laver væskesprederne, og Epoke sælger dem”, fortæller saltspredernes grand old man, Hans Curt Nexgaard.

For et par år siden allierede han sig med virksomheden Randers Maskinfabrik om produktion af Saltnex-væskespredere. I dag er Saltnex en del af Randers Maskinfabrik A/S.

 

Individuelle krav

”Aftalen om forhandling på markederne i Tyskland, Østrig og Schweiz er lavet med Epokes tyske salgs- og serviceselskab Epoke Maschinenbau i Fulda i Tyskland. Så i det daglige foregår samarbejdet direkte mellem Randers og Fulda. Epoke-hovedkvarteret i Vejen er ikke blandet ind i det. Og jeg har den fineste forståelse med chefen for den tyske afdeling. Ham arbejdede jeg sammen med i de 15 år, jeg selv var hos Epoke”, siger Hans Curt Nexgaard.

”Markedskravene til de små væskespredere er særdeles individuelle. Selv internt kører de forskellige maskinproducenter med forskellige typer ophæng. Det giver os hos Saltnex en styrke, fordi vi netop kan tilpasse os og håndtere de vidt forskellige krav, og samtidig har vi ikke problemer med at køre små serier og hurtigt ændre produktionen”, forklarer Hans Curt Nexgaard.

 

Win-win

Saltspreder-veteranen ser ren win-win for såvel Saltnex som for Epoke i aftalen.

”Samarbejde er altid bedre end modarbejde. Hos Saltnex får vi virkelig sat stykantal på vores produktion, når Epokes tyske salgsorganisation har os med i sortimentet. Og for Epoke betyder det et full-line sortiment. Epoke har selv et stort sortiment og også spredere til befugtet salt til byområder. Men når det kommer til væskespredere, er det os, der har maskinerne. Vi stopper, hvor Epoke begynder, så tingene passer fint sammen”, vurderer Hans Curt Nexgaard.

Saltnex-sprederne er størrelsesmæssigt beregnet til fortove, cykelstier og mindre pladser i byområder. Produktprogrammet spænder fra en lille trolley-spreder med plads til 50 liter væske over en serie af spredere til liftophæng, spredere til trailermontering og op til 1750 liter spredere til placering på ladet af pickups.

Der er i øvrigt fuld gang i tingene hos Saltnex og Randers Maskinfabrik i Dronningborg. Så meget, at en arkitekt er sat til at fundere over, hvordan produktionsfaciliteterne bedst kan udvides. Virksomheden råder over tre matrikelnumre på Nyholmsvej i den østlige del af Randers.


Billedtekster:

1.

Hans Curt Nexgaard og Saltnex går i samarbejde med Epoke, hvis tyske salgs- og serviceselskab skal sælge væskesprederne fra Randers i Tyskland, Østrig og Schweiz.

2.

Saltnex-spredere gøres klar på fabrikken i Dronningborg ved Randers til at sende ud i verden. Markederne i Tyskland, Schweiz og Østrig klares fremover af Epokes salgsorganisation.

3.

De danske væskespredere produceres i et bredt program. Også til anvendelse sammen med kompakttraktorer.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk