Artikel fra september 2017
Læs hele avisen

Saltspreder-veteran salter videre i helt nye rammer

04-10-2017


Der er fuld fart på for nyt makkerskab mellem Hans Curt Nexgaard og Randers Maskinfabrik

Hvad kaster man sig over, når man har fyldt tilværelsen den seneste snes år med produktion af saltspredere?

Hvis man spørger veteranen Hans Curt Nexgaard, er svaret logisk: Saltspredere.

Efter 15 år hos Epoke og forinden fem år i eget regi med HCW-spredere, har Hans Curt Nexgaard allieret sig i et nyt makkerskab med virksomheden Randers Maskinfabrik og sat en produktion i gang af – saltspredere. Start i marts i fjor. Siden fuld fart frem under produktnavnet Saltnex og med væskespredere fra 200 liter til 1750 liter på programmet. Og så en enkelt tørstofspreder.

”Vi er netop kommet i gang i Schweiz. Godt i gang. Vi har sendt de første seks maskiner afsted. Nu starter vi også i Tyskland og Canada med forhandlere. Og så naturligvis i Danmark”, fortæller Hans Curt Nexgaard, som var på Have & Landskab i Slagelse for at vise spredere frem i lange baner.

 

Stort sortiment

De fire modeller i væskespredere fås i ikke færre end 12 varianter, så Saltnex har et ganske imponerende produktsortiment at byde på helt fra start.

”Produktet er nyt, men det er bygget på masser af solid knowhow, som jeg har samlet i de mange år med saltspredere. Vore maskiner er tilpasset markedets redskabsbærere, traktorer, pickup-biler og små ladbiler. Vi holder os til det mindre segment til fortove, cykelstier, gader og parkeringsarealer med en spredebredde fra én til seks meter. Motorvejene lader vi andre om at tage sig af”, siger Hans Curt Nexgaard.

For Randers Maskinfabrik er det nyt at producere saltspredere, men absolut inden for virksomhedens kompetencer.

 

Tre brødre og en veteran

”Randers Maskinfabrik ejes af tre brødre – Ove, Bo og Mads Nielsen. Og det er fabrikken, der 100 procent ejer firmaet Saltnex og produktionen. Ove Nielsen er direktør for Saltnex. Jeg er projektleder og ham, der tilfører ideer og knowhow”, fortæller saltspreder-veteran Nexgaard.

Virksomheden i Randers-forstaden Dronningborg har 24 medarbejdere og råder over fuldautomatiske bearbejdningsmaskiner. Foruden alle de andre opgaver, Randers Maskinfabrik påtager sig som en moderne maskinvirksomhed, ruller der nu også saltspredere i en lind strøm ud.

”Den første vinter satsede vi på at sælge 20. Nu er vi godt undervejs med de næste 40”, konstaterer direktør Ove Nielsen. 

Billedtekster:

1.

Hans Curt Nexgaard og Ove Nielsen kunne nærmest paradere ad en allé af Saltnex-spredere på Have & Landskab i Slagelse. Produktsortimentet rummer fire modeller med 12 varianter af væskespredere samt en enkelt tørstofspreder.

2.

Saltnex er et nyt mærke på saltspreder-markedet, men der er solid knowhow bag i skikkelse af Hans Curt Nexgaard (til venstre). Ove Nielsen er en af de tre brødre bag Randers Maskinfabrik og direktør for Saltnex.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk