Saltspreder med gelænder

23-02-2017

Vigtig detalje gør det mere sikkert at færdes ovenpå ny Bucher-spreder

Måske lyder det en anelse spøjst, at en splinterny saltspreder er udstyret med gelænder. Men der er god mening i tingene. Nyeste udspil fra Bucher hedder Phoenix og giver mere sikker færdsel for chaufføren, når han ind imellem har behov for at forlade førerhuset og tjekke tilstanden øverst oppe.

”Det er jo ikke meningen, at folk skal gå rundt oven på en saltspreder. Men ind imellem skal saltkassen rengøres, noget kan sætte sig fast, eller der kan være en anden god grund til at bevæge sig op. Når det sker, skal det naturligvis være uden risiko for liv og lemmer, og derfor har Bucher forsynet den nye Phoenix-spreder med gelænder, så føreren kan færdes sikkert”, fortæller Michael Søndergaard. Han er salgschef for vintermateriel hos Stiholt i Aalborg, som er dansk importør og forhandler af Bucher-produkterne.

Selv om Phoenix er en helt ny model, er første eksemplar allerede ude at sprede på danske veje. Det er Vesthimmerland Kommune, der har bidt først til bolle og sikret sig en saltspreder med gelænder.

”Foruden gelænderet, er sprederen også forsynet med et sikkerhedsnet. Og så har Bucher forsynet den nye model med flere nye, tekniske features. En ny type disk sikrer en mere præcis spredning. Tragten er fremstillet af komposit i stedet for som normalt af stål. Da komposit ikke er kuldeafhængigt, betyder det, at også vakuumsalt glider uhindret igennem og ikke hænger fast undervejs”, siger Michael Søndergaard.

 

Salt er forskellig

Netop den omstændighed, at Vesthimmerland Kommune bruger vakuumsalt, krævede et besøg af en tekniker fra fabrikken i Italien. Selv foretrækker italienerne typisk stensalt med en ganske anden konsistens end vakuumsalt. Derfor var der behov for justeringer, inden den nye Phoenix kørte optimalt for Vesthimmerland Kommune.

”Nu har vi hittet ud af forskellen på indstillingerne til forskellige salttyper, og i øjeblikket har vi vores egen demo-spreder ude at køre. Flere kommuner ønsker at prøve den, så det tegner til, at den første spreder snart får følgeskab af flere”, vurderer Michael Søndergaard hos Stiholt.

Bucher Phoenix fås med rustfri kapacitet til op til ni kubikmeter salt og 3200 liter væske som standard. Vesthimmerland Kommune har valgt en syv kubikmeter-version. Hvis de 3200 liter væske ikke rækker, er der mulighed for at eftermontere fronttanke.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk