Artikel fra november 2021
Læs hele avisen

Sany breder sig i Danmark

08-11-2021Snertinge Maskinforretning sætter flere forhandlere og serviceværksteder på landkortet

Der er succes for de kinesiske Sany-entreprenørmaskiner både på verdensplan og i Danmark. Hos den danske importør, Snertinge Maskinforretning i Nordvestsjælland har maskinhandler og direktør Lars Pedersen øget både salgs- serviceorganisationen. Og på verdensmarkedet er Sany ifølge det amerikanske erhvervsmagasin Forbes rykket op som nummer to i entreprenørmaskinernes hierarki, kun overgået af Caterpillar.

Snertinge Maskinforretning blev dansk Sany-importør i 2019, efter at kineserne ikke havde ladet sig repræsentere i Dannevang siden 2008. Dengang døde en maskinhandlers forsøg på at få gang i Sany-importen nærmest i fødslen. Anderledes er det gået, efter at Lars Pedersen gik i dialog med kineserne og begyndte at få maskiner til Danmark. Nu sælges der løbende maskiner fra minigravere til gravemaskiner i segmentet omkring 30 tons.

 

Øget sortiment

”Vi har udvidet vores forhandler- og servicenet, så vi nu har aftaler med maskinfirmaer i Nordjylland, Sønderjylland og på Fyn. Og vi leverer løbende maskiner rundt om i landet, samtidig med at Sany har bedt os om at øge sortimentet i Danmark. Det betyder, at vi nu blandt andet også har materielhåndteringsmaskiner i vores sortiment”, fortæller Lars Pedersen.

”Da vi startede med Sany-import og -forhandling i 2019, var det lidt svært at slå i gang i Jylland. Men nu er vores sælger Simon Pontoppidan med base i Skjern i fuld gang med at slå hul på bylden, samtidig med at vi altså har fået nye partnere på landkortet. I Nordjylland har vi aftale om service med Henrik Sørensen hos HSØ i Hjallerup. I Sønderjylland har M-Poulsen Maskinservice i Løgumkloster både salg og service af Sany. Og på Fyn er Kragmann A/S i Middelfart vores serviceværksted”, siger Sany-importør Lars Pedersen hos Snertinge Maskinforretning.

 

33 tons graver

Da Sany i september debuterede på entreprenørudstillingen E&H i Herning, fyldte den danske importør en stor hjørnestand godt op med gule kinesere. Det gik ikke upåagtet hen hos de mange besøgende fagfolk. Lars Pedersen og hans folk på standen havde hænderne fulde alle tre messedage og kom efterfølgende hjem med mange kontakter at følge op på.

Blandt maskinerne på E&H var 33 tons gravemaskinen Sany SY305C, som er en af de seneste, Snertinge Maskinforretning har hentet til Danmark. Maskinen har 284 Cummins-heste i maskinrummet, og motoren er naturligvis at nyeste Stage V-type, som det i øvrigt er tilfældet også med de øvrige Sany-maskiner.

Med de 33 tons er maskinen blandt de store Sany’er i Snertinge. Men skulle nogen stå og mangle ikke blot større, men rigtig stort, så er fabrikken i Kina klar til at sende til Snertinge via havnen i Kalundborg. Maskiner fra 1600 kilo til 128 tons indgår i standardsortimentet.

 

Billedtekster:

1.

Maskinhandler og direktør Lars Pedersen ved den nye Sany SY305C. En 33 tons kineser, som er blandt de store hos Snertinge Maskinforretning.

2.

Sany-importør Lars Pedersen (til venstre) i snak med Henrik Sørensen, som driver firmaet HSØ i Hjallerup og servicerer Sany-maskiner i det nordjyske. På E&H viste Henrik Sørensen anti-kollisions systemet Iris 860, som HSØ har forhandling af.

3.

Masser af kinesiske Sany-maskiner og masser af interesserede fagfolk på Snertinge Maskinforretnings stand på E&H.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk