Artikel fra juni 2021
Læs hele avisen

Sany drøner frem – er nu verdens næststørste

05-07-2021Kun Caterpillar er større end kineserne når det kommer til entreprenørmaskiner

Kinesiske Sany er langt fra det største mærke i entreprenørmaskiner på det danske marked. Men når vi tager resten af verden med, er kun Caterpillar større. Det fortæller det amerikanske erhvervsmagasin Forbes, som er kendt og agtet for sine mange lister over dit og dat – også verdens rigeste personer.

På 2021-listen over verdens 2000 største offentlige selskaber er Sany tordnet frem til en plads som nummer 468. Men det er, når alle brancher og typer af virksomheder tælles med. Hvis man nøjes at kigge på dem, der excellerer i at skrue entreprenørmaskiner sammen, er Sany størst i Kina og nummer to i verden.

Forbes-listen rangerer de 2000 virksomheder ved hjælp af målinger af blandt andet salg, fortjeneste, aktiver og markedsværdi. Der tælles i amerikanske dollars, og Sany ligger godt til med et årligt salg på 14,4 milliarder dollars.  Det er i danske kroner godt og vel 88 milliarder. Markedsværdien er 41,2 milliarder dollars. Små 252 milliarder kroner – hvis nogen skulle sidde med overvejelser om at gi’ et bud.

 

Hoppede 235 pladser

Sanys avancement til en samlet placering som nummer 468 blev en realitet, da den kinesiske maskingigant tog et kæmpehop på hele 235 pladser og dermed bevægede sig ind i det celebre selskab af verdens absolut største firmaer. På trods af en nedgang på 27 procent på det globale marked for bygge- og anlægsmaskiner, da corona-krisen startede i første kvartal af 2020, lykkedes det kineserne at opretholde en stabil vækst.

I Danmark er det Snertinge Maskinforretning, der er leveringsdygtig i nye Sany-maskiner. Det har firmaet i det nordvestsjællandske været i godt halvandet års tid. Da Snertinge-firmaet med maskinhandler og direktør Lars Pedersen i front begyndte at hente Sany-maskiner til Danmark, viste seneste opgørelse, at Sany var verdens femtestørste producent af entreprenørmaskiner. Siden er kineserne altså i den grad rykker frem i bussen til andenpladsen.

Og det direkte har noget at gøre med, at Sany har fået en ny, dedikeret forhandler i Danmark, står hen i det uvisse.

 

Billedtekster:

1.

Lars Pedersen fra Snertinge Maskinforretning er dansk forhandler og dermed dansk repræsentant for verdens næststørste mærke i entreprenørmaskiner. Her er den nordvestsjællandske maskinhandler under et besøg på fabrikken i Kina.

2.

Der produceres maskiner til den store guldmedalje hos Sany, som taget et gigantspring frem på Forbes’ 2021-liste over verdens største firmaer.

3.

Sany-maskiner i tusindtal placerer den kinesiske fabrik på andenpladsen blandt verdens største producenter af entreprenørmaskiner.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk