Artikel fra november 2018
Læs hele avisen

Satser miljøvenligt med færre maskinfabrikater

30-11-2018


Danmarks største udlejer ser klare fordele i at koncentrere indkøbene og sikre et effektivt og genkendeligt produktudvalg

Entreprenørmaskinerne skal være miljøvenlige, der skal købes det grej og udstyr, som kunderne ønsker at leje, kunderne skal have grejet til tiden, og så skal kunden i øvrigt i det hele taget sikres en god oplevelse. Sådan lyder strategien hos GSV Materieludlejning A/S, som er Danmarks største udlejningsvirksomhed af materiel og udstyr til entreprenør- og anlægsbranchen. GSV har sat kursen mod at strømline en grønnere maskinpark.

Det kommer til at ske ved, at indkøbene koncentreres til færre maskinfabrikater. Dermed kan udlejerne, der rådgiver firmaets kunder, og mekanikerne på værkstederne bedre opnå stor viden om de enkelte produkter. Og på den måde sikre optimal service til kunderne.

’’Vores kunder har naturligvis stor indflydelse på hvilke maskiner, vi køber. Vi vælger de mærker, som kunderne efterspørger”, siger indkøbsdirektør Henrik Christensen.

”For os er det store og vigtige investeringer der foretages. Derfor stiller vi selvfølgelig også store krav til vores leverandører og deres serviceniveau. Vi har fokus på de bedste løsninger for vores kunder, den nyeste miljøteknologi og de mest ergonomisk fordelagtige løsninger til gavn for arbejdsmiljøet”, forklarer materieldirektør Birger Hansen.

 

Hybrid og el/batteri

Henrik Christensen og Birger Hansen ser trends i markedet, der kræver digitalisering, grønnere og mere miljøvenlige maskiner. Derfor vil en større del af det materiel, som GSV investerer i fremadrettet, være hybridteknologi og el-/batteridrevet.

”Der er stort fokus på at have færre fabrikater og leverandører som Johs. Møllers Maskiner og Stemas, der netop kan leve op til de store service- og kvalitetskrav der er nødvendige for at tilfredsstille vores kunders behov. Det er et af benene i vores indkøbsstrategi, som vi ser klare fordele i for både GSV, leverandører og kunder”, forklarer de to GSV-direktører.

Et af de maskinfirmaer, der får glæde af den nye indkøbsstrategi, er JMM-Group, som med Johs. Møllers Maskiner A/S leverer Liebherr gravemaskiner og gummihjulslæssere til GSV. Det andet JMM-selskab, Stemas A/S, har leveret og leverer Yanmar-minigravere og Weidemann-læssemaskiner til GSV. Senest 30 nye Yanmar-gravere.

 

150 maskiner på et år

”Inden for det seneste års tid har vi købt omkring 150 nye maskiner hos Johs. Møllers Maskiner og Stemas. Vi har en høj udnyttelsesgrad på disse maskiner, så de meget sjældent står stille. Det er miljørigtigt materiel med lavt brændstofforbrug. Mange af dem erstatter eksisterende maskiner, men der er også sket en forøgelse af flåden”, siger Birger Hansen.

Netop i øjeblikket er JMM-Group i gang med en større leverance til GSV. Inden udgangen af efteråret vil størstedelen af omkring 100 nye miljørigtige Liebherr- og Weidemann maskiner være leveret.

 

Fordel at ensrette

”Vi er bevidste om, at vores egen service er afhængig af den service, vi kan hente hos vores leverandører. Af flere forskellige årsager er det en stor fordel at ensrette maskinmærkerne. Dels giver det mere og bedre genkendelighed af maskinerne hos kunderne. Vores egne salgs- og servicefolk får mulighed for at kende maskinerne endnu bedre, når der er færre mærker at koncentrere sig om. Og med færre og ensartede service-kit er der større sandsynlighed for, at vi hurtigt får maskinerne ud at køre igen”, siger Birger Hansen.

”Under finanskrisen var Stemas og Johs. Møllers Maskiner en af de leverandører, der ikke gik ned på deres serviceniveau. Måske snarere tvært imod. Det har naturligvis stor betydning for en virksomhed som GSV Materieludlejning. JMM-Group og GSV har samarbejdet godt og solidt i omkring 30 år. Når det lader sig gøre, er det et udtryk for gensidig tillid og tryghed. At man simpelthen stoler på hinanden”, fastslår Henrik Christensen, GSV Materieludlejning.

Billedtekster:

1.

Fra venstre salgsdirektør Robert Kjærgaard, Stemas, og salgsdirektør Leif Rudebeck Petersen, Johs. Møllers Maskiner, på visit hos materieldirektør Birger Hansen og indkøbsdirektør Henrik Christensen, GSV Materieludlejning.

2.

Stemas har afleveret rigtig mange Yanmar-minigravere hos GSV. Her får salgsdirektør Robert Kjærgaard, Stemas, og materieldirektør Birger Hansen, GSV, en afslappet maskinsnak.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk