Scantruck tager et kig i krystalkuglen på Bauma

08-04-2019


Travl uge i München med både Komatsu, Manitou, Weycor og McCloskey

Selv om 15 medarbejdere på én og samme messe kan lyde voldsomt, har Scantrucks mandskab hænderne fulde i München denne uge. Inden Bauma er omme, forventes det, at flere end 600.000 gæster har været på besøg. Ikke alle sammen for at tale med Scantrucks mandskab, men traditionen tro vil ganske mange gerne have en forklaring og en maskinsnak på dansk.

Det danske maskinfirma spreder kapaciteten på standene hos Komatsu, Manitou, Weycor og McCloskey.

”Vi er med fra start til slut, og selv om vi måske ikke fylder meget på gigant-udstillingen, så er vi til at få øje på og få fat i. Både Komatsu, Manitou og McCloskey har systemer, så danske besøgende bare skal henvende sig ved informationsskranken, hvorefter en Scantruck-medarbejder bliver kontaktet”, siger salgschef Claus Bjerregaard hos Scantruck.

”Bauma er en fantastisk måde at opleve alt, hvad der findes på entreprenør- og anlægsfronten. Det er udstillingen, der viser det helt ultimative. Også ting og produkter, som vi aldrig får mulighed for at vise på en dansk messe. Men for både Komatsu og Manitou er Bauma 2019 også udstillingen, der giver mulighed for at kik ind i fremtiden”, siger Claus Bjerregaard.

 

Krystalkuglen

Manitou, som er helt i front på verdensplan med teleskoplæssere og lifte, er indrettet et såkaldt Oxygen Corner. Et markant hjørne på Manitou-standen med fokus på lav-emissions maskiner og de helt emissionsfri el-modeller. Den franske producent melder ind med el-drevne maskiner såvel blandt teleskoplæsserne som de terrængående lifte.

Foruden teleskoplæsser- og lift-nyheder, omfatter Manitou-standen også amerikanske Mustang-maskiner, men i en anden farve, end danske entreprenører er vant til. Mustang er en del af Manitou-koncernen, og de små, gule læssemaskiner er nu røde og markedsføres under Manitou-navnet.

Hos den japanske entreprenørmaskine-gigant Komatsu hedder fremtiden blandt andet Smart Construction. Komatsu sender droner i luften og foretager indgående scanninger af byggearealer. Dermed er det muligt ganske præcist at vurdere en lang række parametre i forbindelse med det forestående arbejde.

”Smart Construction gør det muligt at beregne, hvor meget materiale, der skal flyttes for at opnå det optimale resultat. Også hvor lang tid, det tager, hvilke maskiner der skal bruges, samt mange andre detaljer. Intelligent maskinkontrol er et af mange led i Smart Construction. Og den intelligente maskinkontrol IMC er jo allerede en realitet i mange Komatsu-maskiner”, siger salgschef Claus Bjerregaard.

 

Weycor skifter

Den tyske Weycor-fabrik hiver nyheder op af skuffen i stor stil. Dels er der tale om helt konkrete nye maskiner i produktprogrammet. Men Weycor benytter også Bauma til at lancere en total ændring af model-betegnelserne. Samtlige Weycor-maskiner får nye navne, selv om de som modeller måske ikke er nye, men gennemprøvede maskiner.

Ændringerne sker for at give maskinfolket bedre muligheder for at skelne mellem de forskellige maskinstørrelser. Derfor inddeler Weycor fremover hele paletten af maskiner i fire kategorier, og logikken er til at få øje på: S, L, XL og XXL.

 

De store vaskemaskiner

Også Scantrucks grønne irer, McCloskey, er med i storformat på Bauma. Her vises blandt andet en ny, stor og tung mobilknuser og en ny vaskemaskine.

Når irerne siger ”vaskemaskine”, tænker de ikke på den hvide, der står ude i bryggerset. McCloskey har for alvor markeret sig med vask af råstoffer, og fabrikken har på kort tid formået at manifestere sig med de kæmpestore vaskeanlæg. Dermed har McCloskey allerede et helt program af anlæg, som nu udbygges med endnu en model og præsentation på verdens største entreprenørmesse.

 

Billedtekster:

1.

Komatsu gør det med format, når den japanske maskin-kæmpe rykker ind på Bauma.


2.

Salgschef Claus Bjerregaard er på plads både på Bauma og i førersædet for Scantruck-folkene, der i disse dage tager imod danske gæster i München.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk