Artikel fra februar 2023
Læs hele avisen

Seks firmaer til femte gang Åben Maskinvej

14-02-2023

Bilfirma med amerikanske arbejdsheste melder sig ind i flokken til åbent hus-arrangementet i Ringsted

Et femkløver bliver til et sekskløver, når Kærup Parkvej i det nordøstlige Ringsted fredag den 3. og lørdag den 4. marts for femte gang melder klar til den helt store vejfest. Hidtil har fem maskinfirmaer stået bag, når vejen i to dage omdøbes til Åben Maskinvej. Nu har et bilfirma med appel til entreprenørbranchen fået adressen i orden og meldt sig under fanerne, så besøgende i år kan vandre mellem seks styk åbent hus inden for 650 meter.

Den nye dreng på vejen er S&S Bilhus, som er Danmarks største autoriserede forhandler af det amerikanske bilmærke Ram. Firmaet karakteriserer selv Ram som ”en amerikansk arbejdshest med attitude”. Bilen har et markant amerikansk design, trækkrog til 3500 kg, 4x4 og en 400 hk V8-motor. Ram appellerer til en lang række håndværkere som tømrere, murere, vvs’ere, elektrikere, entreprenører, anlægsgartnere, landmænd og skovens folk.

S&S Bilhus har hovedafdeling i Herning, og på Kærup Parkvej i Ringsted er firmaet rykket ind hos en anden virksomhed med base i Herning, nemlig Helms TMT-Centret A/S. Netop Helms benytter Åben Maskinvej til officiel åbning af sit nye sjællandske domicil. Firmaet har haft adresse på Kærup Parkvej i flere år, men har nu bygget nyt ved siden af den tidligere lokation.

 

Læssere, klippere og traktorer

Foruden at give mulighed for en snak med firmaets produktspecialister, vil Helms TMT-Centret udstille et bredt udsnit af knækstyrede læssemaskiner fra Schäffer, klipperprogrammet fra Jacobsen/Ransomes og McHale græsmaskiner. Tillige viser Helms McCormick-traktorere, elektriske arbejdsbiler fra Cushman, TYM-kompakttraktorer samt Peruzzos klipperprogram med fokus på biodiversitet.

Nærmeste nabo til Helms og S&S Bilhus er Semler Agro, som har overtaget ejendommen, hvor Helms tidligere havde til huse. Her er der gang i planlægningen af ombygningsarbejdet for Semler Agros nye, sjællandske domicil. Mindre justeringer i tidsplanen afholder ikke firmaet fra at deltage i Åben Maskinvej, og til lejligheden finder Semler en række af de mest populære maskiner fra produktpaletten. Dermed bliver der lejlighed til at se nærmere på såvel John Deere og Väderstad som Kramer og Sulky. Hertil også et større udvalg af merchandise fra John Deere.

 

Første elektriske dumper

Der er ikke mange skridt fra Semler over til Danmarks eneste producent af store entreprenørmaskiner, Hydrema. Virksomheden afslørede sidst i 2022 sin første fuldelektriske dumper, DT6.

”Markedet har taget særdeles positivt imod det første fuldelektriske produkt fra Hydrema, og vi forventer at levere de første maskiner til vores kunder til sommer”, fortæller Leif Søndergaard, der er Hydremas CSO i Skandinavien.

”Foruden at fortælle om netop DT6, glæder vi os også til at vise vores spændende innovation i vores MX-hjulgravere, et 10 tommer touch display, som sætter føreroplevelsen i centrum”, siger han.

Oppe ad Kærup Parkvej slår Danmarks største maskinfirma, Scantruck A/S, også porten op til åbent hus. Her bliver der fuld aktivitet på demo-arealet bag Scantruck-bygningen, hvor firmaets maskinstyringsspecialister vil demonstrere Topcon-produkter. Tillige bliver der mulighed for at se og høre mere om Smart Construction, som Scantruck har etableret en egentlig afdeling for.

”Vi vil naturligvis også stå klar med vores importmærker Sennebogen, Komatsu, Maniotu, Weycor og McCloskey. Og selvfølgelig bliver der også mulighed for at se lifte fra GMG, PG samt spider fra Platformbasket”, siger markedschef Dennis Faurby hos Scantruck.

 

Højtrækkende kran og læsser

Blandt de største maskiner hos Scantruck bliver Sennebogens 50 tons teleskopkran 653E med en løftehøjde på ikke mindre end 43 meter. En anden af de højtrækkende bliver Manitou-teleskoplæsseren MRT3060 med løftehøjde på 30 meter. MRT-serien fra verdens førende producent af teleskoplæssere kan rotere 360 grader og er i øvrigt firehjulstrukne og med firehjulsstyring.

Reesink Construction slutter Åben Maskin-vejs sekskløver af med et bredt udvalg af britiske JCB-maskiner fra de gravende til teleskoplæssere og dumpere. Blandt andet bliver der lejlighed til at se JCB Hydradig-hjulgraveren og producentens helt store gravemaskine-nyhed, JCB 245XR. Den er en 25 tons gravemaskine med minimalt udsving.

Reesink rigger samtidig an til at give Åben Maskinvej-gæsterne lejlighed til at afprøve maskiner i firmaets testområde, hvor der også vil være maskiner fra JCBs elektriske serie.


Billedtekst:

Mange forskellige maskiner ruller frem til Åben Maskinvej i Ringsted den 3. og 4. marts. Her med repræsentation af alle seks maskinfirmaer. Fra venstre en Schäffer-læssemaskine fra Helms TMT-Centret, en Ram med trailer fra S&S Bilhus, en John Deere-traktor fra Semler Agro, en rendegraver fra Hydrema, en Komatsu-læssemaskine fra Scantruck, og en JCB-læssemaskine fra Reesink Construction.

Del artikel

   
Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk