Sneplov sprøjter saltvand

21-06-2017


Bucher lancerer neopren-skær med indbyggede dyser

Den italienske producent af stort materiel til vinterbekæmpelse, Bucher Municipal, har kombineret sneplov og saltspredning. Et nyt neopren-skær til sneplove har forsynet med et integreret system til sprøjtning med saltvand.

”Gummiskæret har huller med dyser, som sender saltvandsopløsningen ned på vejen i samme øjeblik, som ploven har fjernet sneen. Det gør det muligt at fjerne sort is også i asfaltporerne og vejens små huller. De nye skær er lidt dyrere end standard-gummiskær, men til gengæld spares der så også slitage”, fortæller salgschef Michael Søndergaard hos den danske Bucher-importør, Stiholt i Aalborg.

Den kombinerede virkning af saltvandet og gummiskærets mekaniske virkning bevirker, at sneen opløses øjeblikkeligt. Derved bliver vejoverfladen helt ren og har samtidig fået en behandling med frostbeskyttelse. Mængden af restsalt på jorden er syv til otte gram pr. kvadratmeter, som sikrer en tilstrækkelig beskyttelse mod sort isning, lover Bucher.

 Systemet er ikke afhængig af en pumpe. Det er simpelthen tyngdekraften, der sørger for at sende saltopløsningen ud gennem dyserne med 30 gram pr. kvadratmeter som standard.


Billedtekster:

1.

Saltvandet løber ud af dyserne og følger umiddelbart op på sneplovens rydning.

2.

Slanger forsyner dyserne med saltvandsopløsning fra en væskebeholder på lastbilens lad. 

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk