Sneplove på nye hænder

28-06-2019


Mammen Ploven bliver i Mammen – den rykker bare lidt hen ad vejen

Med 318 indbyggere er Mammen syv kilometer nord for Bjerringbro nok mere landsby end egentlig metropol. Ikke desto mindre rummer byen et levende erhvervsliv med – blandt meget andet – den kendte Mammen Ost. Og ikke mindst Mammen Høvlen og Mammen Ploven.

De to sidstnævnte samlet hos firmaet Jens Holm Eftf. ApS. Fremover har produktionen af sneplove ny adresse, men stadig i Mammen. Martin Holm, søn af virksomhedens grundlægger, har afhændet plov-produktionen til Michael Kristensen, som driver firmaet Impetu med forhandling af ballevogne, kreaturvogne, Müthing-slagleklippere. Samt fra Sami i Estland frontlæsserudstyr, saltspredere, koste – og sneplove.

Mammen Ploven rykker såmænd blot 2,4 kilometer hen ad vejen mod vest.

 

For travlt til plove

”Martin har så travlt med maskinhandel og produktion af vejhøvle, at det kneb med tid og kapacitet til også at gøre noget ved sneplovene. Kvaliteten er imidlertid så god, at det ville være synd bare at lade dem udgå. Derfor blev vi enige om, at jeg overtager produktionen og kontakten til forhandlerne. Martin Holm og firmaet Jens Holm Eftf. er så selv blevet en af forhandlerne”, forklarer Michael Kristensen.

Mammen-plovene findes i en U-udgave og en V-model. Den nye plov-producent ser specielt U-versionen som ret speciel.

”Mammen U-plove med klapskær kan noget, som ingen andre plove på det danske marked kan. Der er naturligvis også andre, der tilbyder U-plove, men typisk til brug på veje. Vi laver dem i to størrelser på henholdsvis 360 og 400 cm, og den store arbejdsbredde gør dem særligt egnede til rydning af parkeringspladser. Centerbladet kan skråtstilles 30 grader til hver side og har to sidefløje på 70 centimeter, som hydraulisk kan klappes frem i 90 grader. Dermed opnår ploven en mindre transportbredde” fortæller Michael Kristensen.

V-ploven fås med skærbredder på 280, 350 og 420 cm. Den er udviklet til at modstå vedvarende påvirkninger fra store snemængder, og i Mammen laves V-plove med bladehøjde på 113 cm. Det er en halv snes centimeter end mange andre sneplove.

Michael Kristensen understreger, at selv om produktionen af Mammen Ploven ikke længere sker hos Jens Holm Eftf., så er der stadig tale om dansk producerede plove. Tilmed stadig i det midtjyske. Nemlig hos et maskinværksted i Hvam syd for Viborg.

 

Billedtekster:

1.

Martin Holm (til venstre) og Michael Kristensen benyttede Roskilde Dyrskue til at give pote på en god fremtid for Mammen Ploven. Michael Kristensens firma Impetu har overtaget produktionen fra Martin Holms firma Jens Holm Eftf.

2.

Mammen Ploven er kommet under Impetus flag. Michael Kristensen har overtaget produktionen af sneplovene fra Martin Holm og Jens Holm Eftf.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk