Artikel fra august 2021
Læs hele avisen

Søgte et job – købte firmaet

13-08-2021Firmaet Viggo Bendz A/S fylder 75 år - Poul Erik Jakobsen har 15-års jubilæum som ejer og Jan Pedersen 15 år som lagermand

Da Poul Erik Jakobsen i 2006 gik ind ad døren til virksomheden Viggo Bendz A/S i Brøndby, troede han, at han skulle tale med indehaveren, Peter Kjær, om måske at blive firmaets nye sælger. Efter blot en halv snes minutter ændredes dagsordenen dramatisk. Peter Kjær foreslog, at Poul Erik Jakobsen i stedet købte firmaet.

”Det gjorde jeg så. Ja, jeg spurgte naturligvis lige om lov derhjemme først. Men min kone sagde ok, og det er jo så 15 år siden. Tre måneder tidligere var Jan Pedersen tiltrådt for at regere over lageret. Så vi har begge 15-års jubilæum. Og da virksomheden Viggo Bendz A/S selv fylder 75, kan vi i år markere 105 år tilsammen”, fortæller Poul Erik Jakobsen.

Der er sket meget hos Viggo Bendz A/S i løbet af de 75 år. Men måske i virkeligheden mest de seneste 15 år. Poul Erik Jakobsen lægger ikke skjul på, at der virkede lidt gammeldags støvet, da han trådte ind i Brøndby. Firmaet var specialiseret i sliddele til blandt andet entreprenørbranchen. Firmaet virkede også selv slidt, og den nye indehaver kunne hurtigt se, at der skulle ændres en del på varelageret.

 

Fik ikke jobbet, men firmaet

”I næsten 25 år havde jeg solgt store maskiner for Vedbysønder Maskinfabrik, som senere blev til Svedala Danmark og Metso Minerals Danmark. Jeg rejste i Egypten i tre år og derefter Holland, Belgien og Tyskland. Så var det, jeg følte, at der skulle ske noget andet. Der var et firma, der søgte en salgschef til salg af sliddele, og jeg fik så ikke jobbet, men firmaet, siger Poul Erik Jakobsen med et grin.

Firmaet fik også ny adresse. Poul Erik Jakobsen boede privat i Høng på Vestsjælland. Da mandskabsstyrken kunne tælles på et par fingre, var det ikke så kompliceret af rykke Viggo Bendz A/S fra Brøndby til Høng, hvor i øvrigt også den nye lagermand, Jan Pedersen boede. I Høng havde Poul Erik Jakobsen, som også drev et mindre firma, og de blev enige om et fælles nybyggeri, der kunne huse begge virksomheder.

 

Service på Lolland

”Min bygge-makker kunne imidlertid ikke få det til at løbe rundt, og så overtog jeg den nye bygning og fik rigtig god plads. I 2012 overtog jeg også en serviceafdeling på den gamle sukkerfabrik i Nakskov, som den samme mand havde haft. Dermed fik Viggo Bendz A/S en serviceafdeling med tre mand nede på Lolland. Der har vi også et lille lager af de mest gængse sliddele, og alt i alt er det vist ikke så tosset. Der er jo gang i noget med et Femern-byggeri”, funderer Poul Erik Jakobsen.

Dagens udgave af Viggo Bendz A/S handler både om masser af sliddele, solidt grej til nedbrydningsopgaver, skovle i alle afskygninger til gravemaskiner, gravekasser, lysmaster, pumper til grundvandssænkning og mange andre typer materiel til entreprenørbranchen. Blandt de seneste hits i sortimentet er dugkanoner til dæmpning af støv, som firmaet har sendt ud ad døren stort set i samme takt, som de er kommet fra producenten.

 

Vågnede tidligt til nyt agentur

I den store ende ligger det tyske firma Steinert, som producerer anlæg til sortering af alle typer affald.

”Steinert har været et vigtigt agentur for os. Fabrikken laver anlæg, der effektivt kan sortere metaller, plastic og alle andre typer industriaffald. Den måde, vi fik agenturet på, var lidt underlig”, fortæller Poul Erik Jakobsen.

”Da jeg begyndte at se mig om efter nye agenturer. Jeg havde haft Steinert i tankerne tidligere, og så vågnede jeg meget tidligt en oktober-morgen og tænkte ”tjek Steinert”. Da jeg nu var vågen, kunne jeg lige så godt finde firmaets hjemmeside. Dér stod, at Steinert søgte en forhandler i Danmark. Jeg ringede straks til Tyskland, folk fra firmaet kom til Høng samme aften, og så faldt det på plads”, siger Poul Erik Jakobsen.

Siden Poul Erik Jakobsen overtog Viggo Bendz A/S i 2006, er medarbejderstyrken øget fra to til nu ti. Yderligere en er på vej. Høng-firmaet søger i øjeblikket efter en kørende sælger til Jylland.


Billedtekster:

 

1.

Poul Erik Jakobsen ved domicilet i Høng, hvor Viggo Bendz A/S har haft til huse siden 2009.

2.

Trine Kolhorn, som er tidligere medarbejder, kiggede ind for at ønske tillykke med firmaets 75 års-jubilæum og havde en flot kagemand med, som hun overrakte til Poul Erik Jakobsen.

3.

Jan Pedersen har styret lageret hos Viggo Bendz i 15 år – og har tænderne i orden i mange størrelser.

4.

2021 – så er der jubilæum, konstaterer Poul Erik Jakobsen. Det er 15 år siden, han købte Viggo Bendz A/S, og firmaet runder 75 år.

5.

Tre Viggo Bendz’ere tager et kik på et af de store Okapi-lystårne fra italienske Italtower. Fra venstre indehaver Poul Erik Jakobsen, lagermand Jan Pedersen og marketingmanager Nicolaj Hahn Pedersen.

6.

Der sendes masser af store og små dele ud fra firmaet i Høng hver dag. Her pakker Jan Pedersen til en kunde.

7.

Industriparken 42 i Høng har været adressen for Viggo Bendz A/S siden flytningen fra Brøndby i 2009.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk