Sønderjysk succes med lastbil-syn om lørdagen

21-08-2019


Entreprenører og andre lastbilejere har taget godt imod nyt initiativ fra Kudsk & Nissum i Vojens og LB Bilsyn

Afhængig af, hvad den kører med, holder en lastbil typisk en omsætning på mellem 5000 og 7500 kr. om dagen. De faste omkostninger ved at have lastbilen stående er omkring 2000 kr. om dagen. Derfor har en del entreprenører og andre ejere af lastbiler taget godt imod det nye initiativ fra transportfirmaet Kudsk & Nissum i Vojens og LB Bilsyn, som giver mulighed for at få synet lastbilen en lørdag.

”Dermed skal køretøjet jo ikke tages ud af den normale kørsel for at blive klargjort til syn og efterfølgende synet. Det kan vi tydeligt mærke, at mange sætter stor pris på. Hellere køre bilen til syn en lørdag, hvor den alligevel ikke laver penge”, siger Morten Kudsk, der er driftsleder og medindehaver af Kudsk & Nissum A/S.

Lige inden nationen gik på sommerferien, barslede Kudsk & Nissum med det nye initiativ, der muliggøres via et godt samarbejde med LB Bilsyn, som har base i Padborg og synshaller også i Kolding, Tønder, Aabenraa og Vojens. Måske ikke det mest oplagte tidspunkt at sætte nye skibe i søen. Alligevel er det altså blevet til en fornuftig start på lørdagssynene, hvor også en del entreprenørlastbiler er blevet gennemgået og godkendt.

 

Værkstedet er åbent

”Vi har åbent for klargøring og syn at lastbiler og traktorer den første lørdag hver måned. I praksis foregår lørdagssynene ved, at LB Bilsyn laver pladssyn hos Kudsk & Nissum på Tingvejen 40 i Vojens. Samtidig holder Kudsk & Nissum lørdagsåbent på værkstedet, så vognmænd og entreprenører både kan få klargjort lastbiler og efterfølgende synet dem”, forklarer Morten Kudsk.

”Vi bemander værkstedet efter behov, og så må vi se, hvad behovet bliver. Det får vi en fornemmelse af på forhånd, fordi vi kører med forudgående tidsbestilling på værkstedet. Dermed kan vi sørge for, at vi har det nødvendige mandskab klar. Vi tror på, at vi kan gøre hele synsprocessen mere fleksibel og dermed hjælpe kunderne til ikke at bruge kostbar køretid på hverdage”, siger Morten Kudsk.

”Hele ideen er naturligvis, at vognmændene skal have deres køretøjer ud at rulle på hverdage og tjene penge. Bilsynet kan vi klare en lørdag, hvor bilen nok alligevel står stille. Og mekanikerne på Kudsk & Nissums lastbilværksted er samtidig klar til at tage sig af eventuelle småskavanker”, siger medindehaver Lars Nielsen hos LB Bilsyn.

 

I første bølge

Lars Nielsen og hans kompagnon, Brian Hansen, var med i den første bølge, da Statens Bilinspektion for 15 år siden blev afløst af private synshaller. Siden har LB Bilsyn synet tusindvis af såvel små som store biler, motorcykler og scootere.

Som transportfirma har Kudsk & Nissum mere end 70 år på bagen. Lastvognsværkstedet har været en del af virksomheden i godt og vel et kvart århundrede med både service og vedligehold samt klargøring forud for bilsyn. Firmaet har tillige ekspertise i specialopbygninger på entreprenørkøretøjer.


Billedtekster:

1.

Syn af lastbiler behøver ikke foregå på hverdage, hvor køretøjerne bør tjene penge til vognmændene. Kudsk & Nissum og LB Bilsyn åbner nu for klargøring og syn på lørdage på Tingvejen 40 i Vojens.

2.

Lørdags-syn er kommet godt fra start på værkstedet hos Kudsk & Nissum, som tager imod lastbiler til klargøring og syn den første lørdag hver måned.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk