Artikel fra august 2017
Læs hele avisen

Sønderup fejrer 25 års jubilæum med Ferrari

29-08-2017


Den nordjyske maskinhandels stand på Have & Landskab bliver præget af sølvbryllupsstemning

Det er så yndigt at følges ad. Og det har Sønderup Maskinhandel og italienske Ferrari gjort i 25 år. Vel at mærke den rigtige Ferrari – de grønne traktorer. Ikke de lave, røde fartdjævle.

”Igennem de sidste 25 år har vi solgt tusindvis af Ferrari-maskiner fra Sønderup Maskinhandel. Og der er med sikkerhed betydeligt flere grønne Ferrari ude at køre i Denmark, end røde”, konstaterer direktør Ole Hosbond hos den nordjyske maskinhandel med et grin.

I succes har det dansk-italienske par fulgt hinanden tæt. Da Ole Hosbonds far, Bent Hosbond, startede med at importere Ferrari-traktorer i 1992, havde Sønderup Maskinhandel fire ansatte. I dag er der 18. Ole Hosbond lægger ikke skjul på, at det hele bygger på de grønne italienere. Det er ham, der i dag ejer og driver Sønderup Maskinhandel med god hjælp fra en fast medarbejderstab, hvoraf en del har været i firmaet i mange år. Og derfor naturligvis har opbygget en helet særlig ekspertise i produktprogrammet.

 ”I 1992 så en Ferrari-traktor meget anderledes ud, end i dag. Den havde en meget traditionel opbygning med små forhjul og store baghjul, meget lige som de store landbrugstraktorer. Siden har meget ændret sig. I dag er der kun en enkelt model tilbage i sortimentet, der er opbygget på den måde”, fortæller Ole Hosbond.

 

180 grader rundt

Noget, der virkelig forandrede de italienske traktorer, var den vendbare førerenhed, hvor rat og sæde drejes 180 grader. Dermed kan føreren frit skifte mellem, om han vil køre med frontmonterede eller bagmonterede redskaber. Da Ferrari lancerede nyheden var det en stor attraktion på Agromek. Også den knækstyrede traktor forandrede mange ting.

”Ferrari udvikler løbende på hele sortimentet. Blandt andet de tohjulede traktorer med Powersafe-kobling, som også er helt unik. Powersafe er et patenteret system fra Ferrari, der gør, at den tohjulede traktor standser stort set i samme øjeblik, som dødmandsknappen bliver sluppet. Powersafe gør også, at koblingen erm eget blød, så maskinen er meget nem og sikker at håndtere”, forklarer Ole Hosbond.

 

Ny traktor med EasyDrive

I år har Ferrari øget produktprogrammet med modellen K 105. Ole Hosbond vurderer, at fabrikken virkelig har lagt sig i selen og udviklet fremtidens traktor.

Han fremhæver især det nye EasyDrive-system på Ferrari K 105.

”Det har aldrig tidligere været så nemt at skifte mellem frem og bak. Det komfortable håndtag til venstre for rattet tillader føreren at vende kørselsretningen, uden at det er nødvendigt at løfte hænderne fra rattet, og uden brug af koblingspedal. For den bedste føling med traktoren, kan føreren ændre systemets reaktionshastighed fra soft til aggressivt på fem forskellige niveauer, afhængig af de forskellige arbejdsopgaver”, siger direktør Ole Hosbond.

 

Billedtekster:

 

1.

En skinnende grøn Ferrari. Den italienske fabriks helt nye udspil i skikkelse af modellen K105 med blandt andet nye EasyDrive-system.

 

2.

Intet under, at der opstod sød musik mellem Sønderup Maskinhandel og Ferrari, da Bent Hosbond så denne skønhed. Nostalgi for alle pengene. Det er 25 år siden.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk