Artikel fra august 2021
Læs hele avisen

Sønderup på et skråplan med verdensnyheder

13-08-2021


Det nordjyske maskinfirma har selv fostret nyt grej til de fjernstyrede klippere XROT og XFLAIL

Når man kan drøne rundt på skråninger og i vanskeligt terræn og klippe græs, og i øvrigt kan klippe i begge retninger uden at vende, så er der nok også så meget andet, man også kan. Bare man ikke går ned på udstyr.

Det gør de italienske, fjernstyrede bælteklippere XROT og XFLAIL ikke. Det udstyr, der måske mangler, kan jo bare laves.

Som sagt, så gjort hos den danske importør og forhandler af de lave, terrængående klippere, nordjyske Sønderup Maskinhandel. Her har direktør Ole Hosbond sammen med værkfører Henrik Asp skruet og hittet på og er barslet med en ny klippearm, som gør det muligt for XROT-klipperen at klippe rundt om pæle og andre forhindringer på vejen.

”Vi har naturligvis haft fabrikken i Italien til at finpudse klippearmen, men ideen er fra Sønderup”, fortæller Ole Hosbond.

 

Innovationsprisen

Barbieri-fabrikken i Sossano, der producerer larvebåndsmaskinerne, har tilføjet yderligere til udstyrsprogrammet. Nemlig en flex-trimmer til montering bag på XROT. Både den og klippearmen er med til at øge mulighederne med den handy maskine, og derfor har Ole Hosbond anmeldt dem til dysten om Maskinleverandørernes Innovationspris på Have & Landskab i Slagelse.

”Vi byder ind på flere fronter. Både med materiel, som vi betegner som verdensnyheder, og med maskiner som firmanyheder. Vores nye forhandling af minilæssemaskiner fra CAST kaster også et par gode muligheder af sig. Dels modellen CAST 33 TLX Carbon og dels den elektriske CAST 800 ECO”, siger Ole Hosbond.

 

Godt i gang med CAST

Sønderup Maskinhandel overtog importen af CAST fra firmaet H. A. Fog i Brøndby, som kunne se, at læssemaskinerne fra Norditalien ikke matchede den øvrige import-strategi optimalt. Derfor overtog Ole Hosbond importen, mens H. A. Fog er fortsat som forhandler og servicepartner under Sønderup Maskinhandel.

Vi er kommet rigtig godt i gang med CAST, som vi indtil nu har solgt en del maskiner af. Blandt dem også en el-maskine. Nu glæder vi os til at præsentere dem på Have & Landskab og fortælle messegæsterne, at vi nu også kan byde på kvalitetslæssemaskiner”, siger Ole Hosbond.

Der bliver også nordjysk fokus på miljø på Have & Landskab. Sønderup Maskinforretning møder med et nyt, danskproduceret varmtvandsanlæg til kemikaliefri ukrudtsbekæmpelse. Det er døbt X-Weed, er hydraulisk opbygget og består af en færdig kasse lige til at sætte på en redskabsbærer. Når redskabsbæreren kommer fra Sønderup, er det en italiensk Fort.

 

Biodiversitet

”Vi vil gerne sætte fokus på produkter, vi har i forvejen, men som vi tilpasser til biodiversitet. Vi kommer også med en luft-såmaskine til såning af blomsterblandinger. Forskellige tandhjulsstørrelser gør det muligt at dosere forskellige blandinger rigtigt. Når blomsterne senere skal fjernes igen, har vi fingerklippere og andre redskaber til at klare opgaven”, fortæller Ole Hosbond.

Mens firmaet har mange nyheder med på den grønne messe, er det langt fra nyt for Sønderup Maskinhandel selv at udstille i Slagelse. Ole Hosbond har selv været med som udstiller siden 1995, og forinden havde hans far deltaget i messen nogle gange.

”Jeg husker, at jeg på min første Have & Landskab for første gang viste stennedlægningsfræsere i Danmark. Vi havde monteret en fræser på en Ferrari-traktor og havde fået lov til at demonstrere lidt fræsning på standen. Dengang havde vi kun en lille stand og ikke mange produkter, men der var sort af mennesker, når vi kørte demo af stennedlægningsfræseren”, husker Ole Hosbond.

 

Messe-aktivitet

”Siden er alting vokset. Både firmaet, vores stand på Have & Landskab og vel også mig”, griner maskinhandleren fra Himmerland.

”Vi er rimeligt aktive med hensyn til at deltage i messer, udstillinger og dyrskuer, når det ellers lader sig gøre. I år deltager vi også i en jagt-messe på Brahetrolleborg på Sydfyn, Langesø-messen ved Morud, Store Hestedag i Roskilde og altså Have & Landskab. Under normale omstændigheder uden corona ville vi også være på flere dyrskuer”, siger Ole Hosbond.

”Have & Landskab er ubetinget den mest professionelle messe, vi deltager i. Den besøges af folk indenfor branchen, og der er tale om professionelle fagfolk, som ikke kun er på udflugt. Som regel udgør jeg selv en trio på standen sammen med salgskonsulenterne Tommy Kærgaard og Dennis Risgaard, når vi kører ud og stiller op til en dag eller flere på en messe”, fortæller han.

 

Billedtekster:

 

1.

Når to hittepåsomme nordjyder stikker hovederne sammen, kan det blandt meget andet blive til en meget fleksibel klippearm til en terrængående, fjernstyret græsklipper. Henrik Asp (til venstre) og Ole Hosbond tager et kik på nyskabelsen.

2.

Flex-trimmeren til XROT er også en nyhed fra den italienske fabrik, og Ole Hosbond har tilmeldt den dysten om Maskinleverandørernes Innovationspris.

3.

Ole Sønderup sætter fuld spot på den elektriske CAST-minilæsser på Have & Landskab.

4.

Minilæsseren CAST 33 TLX er ny i sortimentet fra den norditalienske maskinproducent og er en blandt mange nyheder, som Ole Hosbond præsenterer i Slagelse.

5.

Den kompakte, elektriske, skridstyrede minilæsser Worky Quad SSQ ECO er blandt nyhederne fra Barbieri-fabrikken, som også producerer CAST-maskinerne.

6.

Sønderup Maskinhandel vil også sætte fokus på tilbehør til maskinerne. Her Ole Hosbond med en fingerklipper på en Ferrari 360 Powersafe walk-behind.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk