Stemas/JMM og Maskinhuset fælles om Yanmar i Danmark

18-03-2019Schaeff glider ud som mærke og bliver helt til Yanmar under nyt fælles selskab som importør

To importører af to maskinmærker bliver nu fælles om ét selskab med ét maskinmærke. Den hidtidige importør af Yanmar-maskiner i Danmark, JMM-Group-selskabet Stemas A/S, forener kræfterne med Maskinhuset, som tilsvarende har været importør af Schaeff. Nu forsvinder Schaeff som mærkenavn, og sammen har de to importører etableret det nye selskab Maskiner A/S, som fremover skal stå for de danske Yanmar-aktiviteter.

Det er den logiske konsekvens af, at Yanmar-koncernen i 2016 overtog Terex’ europæiske produktion af Schaeff-maskiner. Det har siden ligget i kortene, at Schaeff efterfølgende ville blive til Yanmar.

”Schaeff-navnet er allerede fortid på mange europæiske markeder. Nu følger vi trop i Danmark og gør det hele til Yanmar. Fra 1. marts er maskinerne derfor ikke længere markedsført under Schaeff -navnet i Danmark. Til gengæld har vi et voldsomt styrket Yanmar-brand, som alene på gravemaskinerne vil have en markedsandel på omkring 20 procent”, forklarer Tommy Bergmann hos Maskinhuset.

 

Forenede kræfter

Siden overtagelsen af Terex’ Schaeff-produktion i Europa, har Yanmars internationale ledelse ønsket at forene kræfterne hos de to stærke danske importører. Nu har Stemas/JMM og Maskinhuset etableret det nye fællesejede selskab Maskiner A/S. Her samles importen af Yanmars mini- og kompaktgravemaskiner og tilsvarende importen af de hidtidige læssemaskiner, mobilgravemaskiner og midi-gravemaskiner fra Schaeff, under navnet Yanmar.

”Vi deler den nye salgs- og serviceorganisation ligeligt med 50 procent ejerskab af Maskiner A/S til ejerne af Maskinhuset og 50 procent til Stemas/JMM. Maskinhuset A/S kommer til at danne basis for Maskiner A/S med alle medarbejdere, ledelse, afdelinger og værksteder i Horsens og Slagelse samt udekørende servicevogne. Stemas/JMM indskyder alle sine Yanmar-aktiviteter i Maskiner A/S. Nogle af Stemas’ nuværende salgs-og servicemedarbejdere fortsætter arbejdet med Yanmar i Maskiner A/S”, forklarer Robert Kjærgaard hos Stemas.

 

Ingen bliver glemt

”Vi er to forskellige segmenter, som i realiteten ikke har generet hinanden ret meget på markedet for mini- og kompaktgravemaskiner. Vores alt overskyggende ønske i hele planlægningen af det nye selskab, har været at skabe den bedst mulige løsning for de nuværende Schaeff- og Yanmar-kunder. Det har været vigtigt at sikre, at den nye fælles virksomhed Maskiner A/S kan tilbyde alle fremtidige Yanmar-kunder en optimal betjening”, siger Robert Kjærgaard og Tommy Bergmann samstemmende.

”Samtidigt er det vigtigt at stadfæste, at ingen Schaeff/Terex kunder bliver ”glemt”. Og der vil fortsat blive udført service og sælges reservedele til alle Schaeff- og Terex-maskiner fra Maskiner A/S”, supplerer Tommy Bergmann.

 

Salgs- og servicepartnere

Det betyder blandt andet, at Stemas A/S og Johs. Møllers Maskiner A/S fremadrettet bliver salgs- og servicepartnere af Yanmar-maskiner for Maskiner A/S qua den ekspertise og knowhow, der er opbygget gennem årene.

I praksis medfører det, at såvel nuværende som kommende Yanmar-kunder frit kan vælge at blive serviceret af deres hidtidige leverandør. Ligeledes fortsætter WJ Maskinservice og KS Maskiner, som forhandlere af nu Yanmar maskiner, som de hidtil har været det af Schaeff- og Terex-maskiner gennem årene.


Billedtekster

1.

Stemas og Maskinhuset samler alle Yanmar-aktiviteter i nyt fælles selskab: Maskiner A/S, som kan præsentere Yanmars mini- og kompaktgravemaskiner, læssemaskiner, mobilgravemaskiner og midi-gravemaskiner under samme tag. Sådan lancerer den nye konstellation sig.

2.

Stemas har altid givet Yanmar en fremtrædende rolle på udstiller og dyrskuer, hvor interessen har været stor for de japanske gravemaskiner.

3.

Yanmar graver videre i en ny salgs- og serviceorganisation.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk