Artikel fra November 2020
Læs hele avisen

Størrelsen betyder noget – men ikke for ydelsen

03-12-2020Kobelco har relanceret populær minigraver med fokus på både kræfter og design

Jo, størrelsen betyder noget. Når minigraveren kan bevæge sig gesvindt rundt i snævre områder og svinge 180 grader inden for en bredde på blot to meter, så tæller det i den grad på pluslisten.

Det er tilfældet for Kobelcos populære SK17SR-3E minigraver, som har fået en overhaling i Kobelcos konstruktions- og designafdeling. Nu er fabrikken klar til at relancere maskinen med nye funktioner og forbedringer på design-fronten, og importør Erenfred Pedersen A/S er klar til at sende den nye ud i den danske virkelighed.

”Når minigravere skal udvikles, er nøglefokus for Kobelco at sikre, at ydelsen ikke kompromitteres ved maskinens lille størrelse. Således er SK17SR-3E ikke kun konkurrencedygtig i gravekraft med 15,2 kN og trækkraft med 18,7 kN. Dens nydesignede interiør med god ergonomi gør også maskinen attraktiv for maskinførerne, der skal tilbringe deres arbejdsdage i den”, siger Erenfred Pedersens produktansvarlige for Kobelco, Jørgen Olsen.

 

Kort bagende

Han peger også på, at den lille graver har kort bagende, som holder sig inden for bæltebredden. Det er med til at sikre den lille svingradius, som ikke mindst er en fordel, når der arbejdes tæt på bygninger eller forhindringer. Når larvebåndene er trukket tilbage, kan SK17SR-3E bevæge sig igennem snævre åbninger med bredde på en meter. Larvebåndsbredden er som standard 950 mm, men kan øges til 1320 mm for at forbedre stabiliteten.

Når Kobelco-folkene har lanceret en maskine, arbejder de videre efter devisen ”i morgen er der atter en maskine”. Udviklingsarbejder stopper ikke, fordi den nye maskine er sendt på markedet. Produktudviklingsteamet arbejder videre sammen med forhandlere og kunder for at videreudvikle maskinerne, og det er også tilfældet med SK17SR-3E.

Minigraveren er opgraderet med luksusførersæde og håndledsstøtter i stedet for armlæn. Det forbedrer førerens komfort og medvirker til at imødegå træthed. Alle kontakter i kabinen har baggrundsbelysning, og der er monteret LED-arbejdsklamper på bommen som standard for at sikre bedre udsyn.

  

Billedtekster:

 

1.

Ny version af Kobelcos populære minigraver SK17SR-3E med både nye funktioner og anderledes design.

 

2.

Interiøret i SK17SR-3E har været til revision i Kobelcos designafdeling, som blandt andet har udstyret den med luksusføresæde.

 

3.

Armlænene er afløst af håndledsstøtter for at forbedre komforten for maskinføreren.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk