Artikel fra oktober 2022
Læs hele avisen

Største Liebherr med citybom til sjællandsk entreprenør

22-10-202247 tons gravemaskine følger efter en række andre Liebherr-maskiner til Ølsted

En Liebherr R 945-gravemaskine har afløst en Liebherr R946-gravemaskine. Som fulgte efter en Liebherr R 944-gravemaskine. Ikke i en historisk gennemgang af Liebherr-gravere. Men hos entreprenør Thomas Jørgensen med base i Ølsted i Nordsjælland.

Thomas Jørgensen har hang til Liebherr. Derfor blev det også ham, der lagde bestillingen på Danmarks hidtil største Liebherr-gravemaskine med citybom hos Liebherr-importøren Johs. Møllers Maskiner A/S. Nu kører maskinen på et stort projekt i Københavns Sydhavn, hvor Thomas Jørgensen er underentreprenør for entreprenør-kollegaen Richardt Hansen A/S.

”Som regel arbejder vi på vores egne projekter, og det er faktisk første gang, vi har været underleverandør. Men det er helt fint. Der skal graves ud til et stort byggeri med lejeboliger og ungdomsboliger. Vi startede i efteråret 2021 og bliver færdige næste sommer”, fortæller Thomas Jørgensen.

Maskinfører Claus Nielsen er fast chauffør på den nye Liebherr R 945. Den er både er den første og den største graver i Liebherrs serie af G8-maskiner med todelt bom. Den brede undervogn er med til at bringe vægten op på 47 tons. Netop citybommen gør maskinen ideel til arbejde, hvor der er behov for godt med løftekraft og ikke brug for de store armbevægelser.

 

Startede med Liebherr

Thomas Jørgensen har været selvstændig entreprenør siden 2002. Tidligere kørte han maskiner for sin far, entreprenør Jørgen Jørgensen. Her startede han med at sætte sig i kabinen på en Liebherr 914. Så det med de tyske maskiner har nærmest været et led i opdragelsen.

”Jeg startede som selvstændig entreprenør med at støbe til sommerhuse og lave kloakker for forsyningsselskaber. I dag beskæftiger vi os mere med udgravning til byggegrupper og skybrudsprojekter for større bygherrer, kommuner og forsyningsselskaber”, fortæller Thomas Jørgensen.

Det er distriktschef Nicki Petersen hos Johs. Møllers Maskiner A/S, der har sørget for den nye graver til Thomas Jørgensen. Det krævede naturligvis ikke de store forklaringer om, hvad Liebherr er og hvad mærket står for.

”Thomas Jørgensen har jo haft masser af Liebherr-maskiner gennem årene, så der er ikke rigtig noget ved dem, der kan overraske ham. Foruden den nye R 945 har han i øjeblikket også en 38 tons R 936-gravemaskine, og for halvandet års tid siden købte han tre L 507-hjullæssere”, fortæller Nicki Petersen.

 

Billedtekster:

 

1.

En Liebherr mere til entreprenør Thomas Jørgensen. Det er blevet til en del, siden han selv startede med en LIebherr 914 som maskinfører for sin far.

 

2.

47 tons power læsser jord i Københavns Sydhavn. Maskinen er Danmarks største Liebherr-gravemaskine med citybom.

 

3.

Maskinfører Claus Nielsen har den nye Liebherr R 945 som fast arbejdsplads.

Del artikel

   
Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk