Største maskinudstilling i 33 år

03-06-2022Roskilde Dyrskue udvidede maskinudstillingen med 7000 kvadratmeter

Der var køre og geder. Og der var ikke mindst gravkøer og gummigeder, da Roskilde Dyrskue kaldte til samling for første gang siden 2019. To overspringsår som følge af corona-besværlighederne. Men så vendte Danmarks største dyrskue tilbage med maner. Og med den største maskinudstilling siden 1989. 63.000 kvadratmeter var afsat til maskinbranchen, og det var en udvidelse på 7000 kvadratmeter.

183 maskinudstillere mødte frem for at møde gamle og nye relationer. En betragtelig del af dem med entreprenørmaskiner og materiel til den grønne sektor.

Publikum havde ikke glemt, hvordan man går til dyrskue. Totalt 92.572 besøgende placerer 2022-skuet i top for de senere år, kun overgået af superåret 2019, da Roskilde Dyrskue fyldte 50 år.

Vejrguderne var til gengæld ude af trit med de mange publikummers forventninger fra starten. Førstedagen blev en våd omgang med skybrudslignende mængder regn væltende ned over pladsen. Men kun i perioder, så gæsterne havde mulighed for at flytte sig lidt rundt mellem regnskyllene. Så var der også tømt ud fra oven, og både anden- og tredjedagen scorede fine karakterer på vejrskalaen.

 

Billedtekster:

1.

Herligt dyrskuevejr med masser af maskiner.

2.

Elendigt dyrskuevejr – men det varede ikke ved.

3.

Gule Wacker Neuson-maskiner i mange størrelser hos Stemas, som naturligvis også havde Weidemann med til Roskilde.

4.

Østfynske KSM-Maskinservice præsenterede både store Hidromek-maskiner og noget mindre grej fra britiske Bomford til hegn, rabat, skovbund og anden rydning. Bomfords salgschef for Nordeuropa, Ole Buhl (til venstre) og Henrik Bergholdt fra KSM-Maskinservice gik sammen gennem Bomford-æresporten.

5.

Bay Christensen A/S gav mulighed for at nærstudere japanske Takeuchi-minigravere i mange afskydninger. Maskinfirmaet i Rønnede er forhandler af de grå og røde maskiner.

6.

Det var nemt at skridte Kubota-fronten hos den danske importør, Løwener A/S. De orange maskiner var linet smukt op i en lang række på maskinudstillingens Guldborg Sundsvej.

7.

Sådan præsenterer man en Eurocomach-minigraver med stil og ynde. Direktør Børge Jørgensen er importør af de italienske maskiner med sit firma Bejco & Kramac Maskincompagni A/S, og han havde entreret med anlægsgartnerfirmaet Den Unge Gartner i Lynge om at pynte smukt op.

8.

Ingen højere. Scantruck har tradition for samme placering på Roskilde Dyrskue år efter år. Og for den højeste flagstang til de to Scantruck-flag. De vajede fra 26 meters højde på en Manitou MRT2660 Vision + teleskoplæsser og kunne ses over det mest af det 35 hektar store dyrskueareal.

9.

Afdelingschef Kenn Harbo Andersen var på plads for at forklare om Rototilt-programmet i svenske tiltrotatorer. Rototilt har solid succes med grejet og har for kort tid siden åbnet en ny afdeling i Årslev på Fyn.

10.

”Hvad kan jeg gøre ved det?” spurgte Steelwrist Danmarks key account manager Jacob Flinthagen og sendte en bøn op til vejrguderne. Det virkede. Regnen hørte op, og han kunne forklare gæsterne om de nye SQ 50 hurtigskift og tiltrotatorer, som nu er forsynet med oliekoblinger lige som de større modeller.

11.

Distriktschef Finn Pallesen hos Yanmar-importør og -forhandler Maskiner A/S (til venstre) så rødt sammen med Mogens Petersen fra MP Service i Skævinge. Den japanske maskingigant har skiftet farve fra gul til rød, og for første gang var Maskiner A/S på dyrskue klædt helt i rødt. MP Service er forhandler for Maskiner A/S i det nordsjællandske.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk