Store forventninger til nyt JCB-firkløver

27-08-2019
Der er nyt, gravende maskineri i populære størrelser på vej fra England til Danmark. JCB har lavet en omfattende opdatering af midi-programmet, og hos den danske importør, Nicolaisen & Larsen i Ulfborg, venter markedschef Dennis Faurby, at et nyt firkløver gør sin entre i løbet af efteråret. Samtidig spejder han mod vest efter den længe ventede batteridrevne to-tons minigraver 19C-1E, som oprindelig var ventet til landet op til sommerens dyrskuer. Sådan skulle det ikke gå.

”Det er endnu uvist, hvornår den elektriske minigraver kommer til Danmark. Vi havde både ventet og håbet, at vi allerede ville have solgt de første eksemplarer. Men det trækker ud. Så indtil videre må vi nøjes med at glæde os over, at der helt klart er stor interesse for maskinen, som er 100 procent batteridrevet”, siger Dennis Faurby.

 

Matcher diesel-fætteren

Interessen for el-graveren næres naturligvis ikke mindst af den omstændighed, at den faktisk helt matcher den tilsvarende diesel-maskine fuldstændig på gravekvaliteter. Hydraulisk følger ”ellerten” også med diesel-fætteren, men vinder begribeligvis klart på miljøet. 19C-1E er aldeles emissionsfri og larmer ikke.

De fire nye midi-gravere er motormæssigt mere ”normale” med konventionel diesel i tanken, om end de bør møde mere anerkendende nik fra miljø-freaks, end forgængerne. Blandt de helt afgørende forskelle i den nye serie er netop opgradering af motoren til Stage V i skikkelse af en JCB by Kobler-maskine udstyret med auto-stop.

”De fire nye gravemaskiner er 8,5 tonseren 85Z-2, 8,6 tons-maskinen 86C-2, 90Z-2 i 9-tonsklassen og den 10 tons tunge 100C-2, som altså alle opfylder Stage V-emissionsstandarden. JCB har samtidig været rundt på maskinerne og justeret, pillet og decideret tilføjet helt nye elementer. Blandt andet et nyt og større display i kabinen, nye proportionale joysticks, mulighed for at programmere flow på begge udtag og en forrude med forbedret udsyn”, forklarer markedschefen.

 

Milepæl for LiveLink Telematics

Foruden en stadig strøm af maskinnyheder fra den britiske gigant, har JCB også netop fejret en vigtig milepæl for overvågningssystemet LiveLink Telematics, som fabrikken lancerede for 12 år siden. Det give maskinførere og maskinejere nem adgang til alle data via en online-portal og en mobilapp. JCB har nu rundet LiveLink Telematics i de første 250.000 maskiner.

Systemet giver mulighed for overvågning af maskinerne over hele kloden via såkaldte JCB Uptime-Centre. Dermed kan JCB sikre, at maskinejerne konstant modtager fuldt opdateret information og support til vedligeholdelse.

”JCB har samarbejde med kolleger i maskinbranchen, så der kan udveksles informationer om antal timer, lokationer og andre overordnede data, så entreprenøren ikke skal sidde og kigge i flere forskellige retninger, fordi han har købt maskiner af forskellige mærker. LiveLink Telematics kan samkøres med andre maskinmærker, og via en helt ny app er det tilmed muligt at få på systemet med sin mobiltelefon, uden at der skal logges på noget”, fortæller markedschef Dennis Faurby hos Nicolaisen & Larsen.

 

Danmark godt med

Store kunder med mange maskiner benytter også systemet til flådestyring med mulighed for at følge dieselforbrug, tomgangstider og andre informationer tæt.

Den danske importør har naturligvis en andel i det imponerende antal LiveLink Telematics. Trods det danske markeds lidenhed i forhold til de 250.000 systemer globalt, kører der i omegnen af 3500 JCB LiveLink Telematics i Danmark.

 

Billedtekster:

1.

Markedschef Dennis Faurby har oplevet den batteridrevne 19C-E1 live adskillige gange på fabrikken i England. Indtil videre må han dog væbne sig med tålmodighed med hensyn til at se ”ellerten” i Ulfborg 

2.

JCB 100C-2 er den største af de fire nye midi-maskiner, der ventes til Danmark i løbet af efteråret.

3.

86C-2 ved præsentationen i JCB-hovedkvarteret i Rocester i England.

4.

Den elektriske minigraver har for længst bevist sine kvaliteter, men det kniber med at få de første eksemplarer ud over rampen og over Nordsøen til Danmark.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk