Svensk tilt-komet og Tiltman i samarbejde

06-06-2017

Store forventninger til strategisk samarbejde både hos svenske Steelwrist og danske Tiltman

Den svenske producent af tiltrotatorer og hurtigskiftere Steelwrist har kastet øjnene på produkterne fra den danske producent af tiltfæster til mindre gravemaskiner, Tiltman i Odder. Det munder nu ud i et strategisk samarbejde, som sender Tiltman ind på helt nye eksportmarkeder. Og samtidig giver Steelwrist mulighed for at få tilt-enheder til også de små gravemaskiner med i produktprogrammet.

”Mange af vore kunder ønsker at blive mere effektive med en robust tiltfunktion også for de mindste gravemaskiner op til tre tons. Tiltman er et meget velegnet produkt, som leveres med S30 skifte samt S40. Tiltman-enhederne har to kompakte cylindre, som giver en vægtfordel, og vi er meget glade for at kunne introducere tilte også til de meget små gravemaskiner ned til 700 kg-klasse”, siger Steelwrists topchef Stefan Stockhaus.

Steelwrist agter at tilbyde tilt-enhederne fra Odder under Steelwrist-mærkets på alle markeder, hvor Steelwrist er aktiv.

Det giver både tilfredshed og travlhed på Jernaldervej i det nordøstlige Odder. Mens der produceres tiltfæster i lange baner i de eksisterende, lejede lokaler, bygger Mr. Tiltman, Torben Ulriksen, nyt domicil til virksomheden på den anden side af Jernaldervej. 800 kvadratmeter under tag, hvor fremtidens Tiltman og nu også Steelwrist til små gravemaskiner skal fremstilles.

 

Tiltman eller Steelwrist

”Steelwrist med sin organisation kommer til at re-brande Tiltman. Nogle af produkterne får ganske vist et andet navn, nemlig Steelwrist. Så fremover bliver der både Tiltman- og Steelwrist-tiltfæster. Men for os er det fuldstændig ligegyldigt, om der står Tiltman eller Steelwrist på produkterne”, fastslår Torben Ulriksen.

”Torben har slået bremsen i for alt uden for Skandinavien. Vi sælger i øjeblikket til Danmark, Sverige og Finland, og vi har ikke ressourcer til mere. Så det er en god aftale, han har lavet med Steelwrist”, vurderer Torben Ulriksens bedre halvdel, fru Ulla, som tager sig af bogholderiet i firmaet.

I Steelwrist-hovedkvarteret i Sollentuna lidt nord for Stockholm er planen at lancere de danske tilte i juni. Tiltman med Steelwrist-klistermærker vil første gang blive vist på entreprenørmessen MaskinExpo i Stockholm fra den 18. til den 20. maj.

 

Godt stykke arbejde

Steelwrist-chefen Stefan Stockhaus fortæller, at den svenske virksomhed i længere tid har været interesseret i at få tilt-enheder til mindre og små gravemaskiner med i sortimentet.

”Da vi så, hvad der var tilgængeligt på markedet, var det naturligt at arbejde med det oprindelige produkt og med Torben Ulriksen som opfinderen. Han har gjort et godt stykke arbejde med at bringe produktet på markedet. Nu tror vi, at vi kan fremskynde udbredelsen af de danske tiltfæster ved at tilbyde et Steelwrist-mærket produkt til det internationale marked”, siger Stefan Stockhaus.

I Odder har Torben Ulriksen også høje tanker om den nye, svenske samarbejdspartner.

”Vi har naturligvis besøgt fabrikken i Sollentuna, og det er helt tydeligt, at det er et topprofessionelt firma, der vil noget. Vi fortsætter selv med Tiltman-mærket på vores kende markeder i Danmark, Sverige og Finland. Men det er klart, at Steelwrist også kan byde ind på hjemmebanen i Sverige til selskabets kunder. Vi har nogle kunder i Sverige, som vi fortsætter med”, fortæller Torben Ulriksen.

Også Steelwrists nye danske salgschef, Ronnie Johansen, ser gode muligheder i det strategiske samarbejde.

”Hos Steelwrist har vi ikke de små tiltfæster. Det ser jeg en stor fordel i, at vi nu får i form af Torben Ulriksens produkter, så vi også kan betjene kunder med de små maskiner”, siger Ronnie Johansen.

I øjeblikket er der fem faste medarbejdere i produktionen inklusiv chefen selv hos Tiltman i Odder. 

Billedtekster:

1.

Ulla og Torben Ulriksen byder Steelwrists danske salgschef Ronnie Johansen velkommen til Tiltman i Odder.

2.

Ronnie Johansen, dansk salgschef for svenske Steelwrist, tager et kik på tiltfæster sammen med den danske Mr. Tiltman, Torben Ulriksen, på værkstedet i Odder.

3.

Der er masser af aktivitet hos Tiltman. En frisk aftale om strategisk samarbejde med svenske Steelwrist, samtidig med at Ulla og Torben Ulriksen glæder sig til at rykke virksomheden ind i 800 kvadratmeter nybyggeri på den anden side af Jernaldervej.

4.

Gang i produktionen i Odder. Fremover skal der produceres endnu flere tiltfæster, når der også skal stå Steelwrist på en stor del af dem til nye markeder.

5.

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk