Artikel fra december 2018
Læs hele avisen

Svenske nordmænd klar med vogne til Præstbro

09-01-2019

Slet ikke så skidt at en anden løb med mange års import-mærke, mener Flemming Larsen hos Præstbro Maskiner

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Derfor blev det heller ingen katastrofe for Præstbro Maskiner A/S i Dronninglund, at et andet firma pludselig løb med den faste vognleverandør gennem en årrække, polske Pronar. I stedet for én leverandør af alle vogne har den nordjyske maskinhandel nu lagt æggene i flere reder og har import af svenske entreprenørvogne, kroghejsevogne fra Litauen og landbrugsvogne fra Metal-Fach i Polen.

”Umiddelbart var det naturligvis rigtig træls, at en anden snuppede vores importagentur. Efterfølgende gik det imidlertid rigtig godt med at finde nye agenturer, og nu er jeg slet ikke så ked af det hele. Jeg har solgt vogne i 30 år, og telefonen ringer stadig med henvendelser om vogne”, fortæller Flemming Larsen.

”Samtidig har jeg fået bekræftet, at entreprenørbranchen ikke er så fokuseret på prisen, men mere på kvaliteten. Jeg har naturligvis holdt meget af Pronex-vognene, men jeg kan da godt se, at der er en årsag til, at vores nye, svenske Randex-vogne er lidt dyrere. Pris og kvalitet følges som bekendt ad”, siger den nordjyske maskinhandler.

 

Hardox eller ej

Det er svenske nordmænd, der står bag Randex-vognene til Dronninglund. Far og søn, Ole og Amund Randli, ranker som ærke-nordmænd ryggen, når man roser den norske træner for det danske fodboldlandshold, Åge Hareide. Men virksomheden Randex har adresse i Lidköping ved den sydlige bred af søen Vänern nordøst for Göteborg i Sverige.

Randex vil helst levere vogne helt i Hardox. Men entreprenøren har i virkeligheden frit valg på rigtig mange områder. Dels er Randex-programmet langt mere omfattende end vores tidligere Pronar-muligheder. Det spænder fra 4 til 25 tons og med enkelt-akslede, to-akslede eller tre-akslede vogne i de forskellige kategorier. Og kunden kan selv skrue og eller ned for prisen ved valg at, om vognene skal være med eller uden Hardox-stål”, fortæller Flemming Larsen.

 

Fleksibelt program

”Foruden at være blandt Sveriges største leverandører af entreprenørvogne, er Randex også særdeles fleksibel. Derfor kan vi nu levere nærmest skræddersyede vogne, hvor det er kundens ønsker, der tælles, og ikke hvad fabrikken har på produktionslisten”, siger Flemming Larsen.

Når det handler om kroghejsevogne, forsyner Præstbro Maskiner sig nu fra litauiske Stronga, som også giver den nordjyske importør nye muligheder i forhold til tidligere med Pronar. Stronga kan levere vognene med en række ekstra features som blandt andet ALB-bremseventil, trådløs fjernbetjening og Quick-hydraulik, som giver mulighed for at vælge dobbelt hastighed, når vognens arm køres bagud.


Billedtekst:

Præstbro Maskiner benyttede Agromek i Herning til at præsentere det nye agentur i entreprenørvogne. Her flankeres Flemming Larsen af far og søn Ole og Amund Randli, som i 2019 kan se tilbage på de første 20 år med Randex.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk