Svenske vibrationer på batteri

09-03-2020


Erenfred Pedersen har fået forhandling af svenske Swepac-pladevibratorer og betonudstyr

Maskinfirmaet Erenfred Pedersen A/S er klar til adskillige rystende oplevelser med en ny svensk makker. Virksomheden skal sælge og servicere pladevibratorer fra den svenske producent Swepac på det danske marked. Fabrikken producerer pladevibratorer fra 50 til 500 kg med både almindelig motor og batteridrevne. I alt producerer Swepac AB over 25 forskellige modeller af pladevibratorer og stampere.


Foruden komprimeringsgrejet, indebærer aftalen med Swepac AB også, at Erenfred Pedersen får et af markedets bredeste sortimenter i betonudstyr. Det drejer sig om blandt andet glittemaskiner, stavvibratorer samt bjælke- og planvibratorer.


”Swepac har fra starten spillet ud med maskiner, som rammer de nye tendenser ganske præcist. Nemlig en hel serie af batteridrevne pladevibratorer”, fortæller salgschef Jørgen Olsen hos Erenfred Pedersen A/S. Han kunne præsentere de batteridrevne vibrationer allerede på Kloakmessen i Fredericia.

 

Tre batterimaskiner

”Indtil videre består serien af tre maskiner på henholdsvis 50, 105 og en frem/bak-pladevibrator på 200 kg. På hjemmemarkedet i Sverige er den mellemste model blevet en storsælger helt fra start. Den kører effektivt halvanden time på en opladning, og da der anvendes lithium-batterier, kan der bare sjatlades i frokostpausen. Samtidig har vi noteret os stor interesse for den nye 200 kg-vibrator fra specielt udlejningsbranchen”, siger Jørgen Olsen.


”Swepac er ikke blandt de ældste i gårde, men folkene bag har årelang erfaring med både komprimerings- og beton-udstyr. De er gamle Dynapac-folk, som er startet for sig selv, og Erenfred Pedersen er så blevet dansk importør og forhandler”, forklarer salgschefen.

 

En dedikeret leverandør

Erenfred Pedersen A/S har solgt pladevibratorer og betonudstyr fra Dynapac i mere end 30 år. Dynapac blev så solgt til først Atlas Copco,og i 2018 til Husqvarna. Siden ejerskiftet til Husqvarna er der sket meget, hvor både organisation og produkter er smeltet sammen og dermed er kommet ind under brandet Husqvarna.  I forbindelse med disse ændringer har det været naturligt for Erenfred Pedersen A/S, at søge en dedikeret leverandør, der udelukkende udvikler og producerer professionelle maskiner.

”Vi har været glade for de produkter, som vi har solgt gennem de seneste mange år. Men vi har selvfølgelig også mærket, hvad opkøb kan gøre ved et produkt. Derfor er vi glade for, at vi med Swepac AB har fundet en leverandør, der er specialist, og som ånder og lever af at levere gode maskiner og god kundeservice”, siger Michael Kjeldsen, som er produktansvarlig for Swepac-maskinerne hos Erenfred Pedersen A/S.

Erenfred Pedersen slipper ikke vibratorerne og betonudstyret fra Dynapac, Aatlas Copco og Husqvarne helt. Firmaet vil også fremover sælge reservedele og tilbehør til mærkerne.

 

Nyt depot i Vejle

Erenfred Pedersen A/S har I øvrigt netop åbnet firmaets første selvbetjente service-depot for indlevering og afhentning af entreprenørmaskiner. Depotet ligger på Hjulmagervej 5E i Vejle og er fjernbetjent. Dermed er det fleksibelt i forhold til, hvornår kunder ønsker at aflevere maskiner til service eller afhente varer.


Formålet med det selvbetjente service-depot er at øge tilgængeligheden og højne det faglige niveau over for kunderne. Beliggenheden i Vejle er central i forhold til mange af vores kunder i Syd- og Midtjylland samt på Fyn. Med en central beliggenhed og mulighed for personlige aftaler om indlevering og afhentning døgnets 24 timer alle ugens dage, skaber vi rammer for netop at kunne imødekomme og tilpasse os kundens behov”, siger direktør Martin Brinkmann-Pedersen.


Firmaet anerkender udfordringen med nedetid i driften, og derfor tilbyder Erenfred Pedersen som noget nyt visse typer af lånemaskiner fra service-depotet i reparationsperioden. Det vil blandt andet omfatte pladevibratorer, betonslibere, fugeskæremaskiner og vakuumløftere.

 

Nattur til Aalborg

”For at opnå et højere fagligt niveau og imødekomme de stadigt stigende krav til reparation af entreprenørmaskiner, flyttes alle reparationer til vores serviceafdeling i Aalborg. Flytning af maskinerne sker samme nat, som de er afleveret. Det sikrer, at kunden får sin maskine hurtigt tilbage i drift”, forklarer Martin Brinkmann-Pedersen.


”Indlevering og afhentning af maskiner på service-depotet sker igennem en fjernbetjent port og med videokontrol. Dermed foregår driften helt uden fast personale. Det eneste, kunden skal gøre, er at bringe maskinen til service-depotet og ringe på et service-nummer. Derefter vil en serviceleder gennem fjernkontrol indskrive maskinen for service eller reparation”, siger direktøren.


Samtidig med starten af det selvbetjente depot i Vejle, har Erenfred Pedersen A/S lukket den hidtidige serviceafdeling i Kolding, da formålet med den samtidig er forsvundet.  


Billedtekster:

1.

Salgschef Jørgen Olsen fra den nyslåede danske Swepac-importør Erenfred Pedersen A/S havde de tre batteri-pladevibratorer med på Kloakmessen 2020 i Fredericia.

2.

Et større kontingent af Erenfred Pedersen-konsulenter har været en tur træningslejr hos Swepac i Ljungby.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk