Svenskere vil ryste danske entreprenører

12-04-2019
Exero højt mod nord havde fin interesse for både kompaktorer til gravemaskiner og vibratorer til lastbillad på dansk messe

Folkene i det svenske firma Exero højt mod nord, hele 600 km nord for hovedstaden Stockholm, satser på at blive en rystende oplevelse for danske entreprenører. Det skal ske med masser af vibrationer. Nogle til at gøre jord kompakt. Andre til at løsne nord.

Exero deltog i den store udstilling Transport 2019 i Messecenter Herning, hvor markedschef Henrik Munther noterede fin interesse for rystelserne med modsat fortegn.

Dem der skal kompaktere jord, skabes med Exeros egenudviklede kompaktorer til montering på gravemaskiner. Dem der skal løsne jord, grus, sand og andre materialer, er hydrauliske lad-vibratorer, som monteres på lastbilers tiplad. Her sørger vibrationerne for at få tømt helt og aldeles uden rester i hjørnerne. Lad-vibratorerne har Exero ikke blot selv udviklet. Den svenske virksomhed har selv hittet på dem.

 

Ryster rester

”Det er en kendt sag, at der ofte ligger rester tilbage i ladet, uanset hvor meget chaufføren tipper. Så må han ud af førerhuset og op med kost og skovl. Vores lad-vibrator monteres forrest på ladet, og når chaufføren har tippet og tømt, aktiverer han vibratoren, som enkelt forklaret giver hele ladet en rystetur og ryster de måske fugtige rester løs. Vibratoren fylder ikke meget. Blot 69 cm i længden og 20 cm på hver led. Den skrues eller svejses fast på ladet og tilsluttes med hurtigkobling til et hydraulikudtag eller permanent med en fast installation”, forklarer Henrik Munther.

Lad-vibratorerne er helt og aldeles Made-in-Sweden, lige som det er tilfældet med Exeros kompaktorer til gravemaskiner. Næsten da.

”Vi har underleverandører i vores nærområde omkring Örnsköldsvik til at producere alle vores dele, bortset fra en enkelt. Den henter vi i Danmark. Nemlig hydraulikmotorerne, som kommer fra Danfos. Vi kender ingen, der kan gøre det bedre end danskerne”, fastslår markedschef Henrik Munther.

 

Alle tiltrotatorer

Pladevibratorerne til gravemaskinemontering findes i fire forskellige størrelser fra 190 til 450 kg. De er skabt for at muliggøre komprimering også på vanskeligt tilgængelige steder. Og så har de vist deres værd også ved komprimering på skrænter.

”Pladevibratorerne passer sammen med alle typer tiltrotatorer. Det handler højst om at skifte redskabsfæstet for at få tingene til at spille optimalt”, siger Henrik Munther.

Selv om der stadig er nyt, at den svenske virksomhed for alvor har bevæget sig ind på det danske marked, er de første vibratorer i funktion hos danske entreprenører. Jels Entreprenør Service ved Rødding i det sønderjyske står for forhandlingen i Danmark.

 

 

Billedtekster:

 

1.

Markedschef Henrik Munther og svenske Exero debuterede som udstiller i Danmark ved at deltage i Transportmessen 2019. Her viste Henrik Munther blandt andet pladevibratoren ex41, som med 360 kg er næststørst i serien på fire.

 

2.

Det er bare den lille kasse øverst, det drejer sig om. Henrik Munther med den hydrauliske lad-vibrator, der monteres på et lastbillad og sørger for at få rystet også de sidste rester ud.

 

3.

Ex34 er med 210 kg den næstmindste i Exero-familien på fire modeller.

 

4.

Lad-vibratoren fylder ikke meget, når den er monteret. Med hydraulik sørger den for at ryste sand-, grus-, jord- og andre rester ud af ladet, når tippet har gjort sin del.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk