Artikel fra december 2018
Læs hele avisen

Testpilot og inspirator

28-12-2018En af de særdeles vigtige ”medarbejdere” .

En af de særdeles vigtige ”medarbejdere” hos Zülau står lidt på sidelinjen og har ikke sin daglige dont på virksomheden på Grøddevej i Ikast. Kaj Brendstrup Bødker har sit anlægsfirma Kajs Brolægning i Bording få kilometer øst for Ikast. Han er både testkører og inspirator for Helmer Zülau.


”Jeg og Kaj kendt hinanden i mange år. Han kom for cirka 40 år siden og skulle bruge en fliseklipper og en pladevibrator. Nu tester han for os, når vi laver nye udviklinger på maskinerne. Kaj skifter pladevibrator oftere end andre. Han har også været med til at lave alt muligt løftegrej af alle slags, og senest en sandafretter, der tager hensyn til både ryg og knæ”, konstaterer Helmer Zülau.


Foruden at drive sig eget firma, arbejder Kaj Brendstrup Bødker også fast for Arkil. Det var i den forbindelse, han fostrede den nye sandudlægger, som nu er en del af sortimentet hos Zülau.

 

Praktisk brug

”En ingeniør hos Arkil efterspurgte en løsning, hvor sandafretningen kan ske, uden at man skal ligge på knæ og trække af. Det går ud over både knæ og lænd. Så arbejdede jeg lidt med sagen, og nu har vi så sandafretteren, hvor man kan gå fuldt oprejst og trække af”, forklarer Kaj Brendstrup Bødker.


Det er også ham, der som testpilot har bidraget med mange detaljer omkring pladevibratorerne, når folkene på fabrikken i Ikast har udtænkt forandringer og nye tiltag.


”Kaj véd, hvordan tingene skal fungere og fungerer i praktisk brug. Og det er jo det, der tæller, når vi skal producere maskinerne rigtigt og sælge dem. Det har vi en vis succes med. I 2019 har vi så gjort det i 50 år, og det markerer vi blandt andet med en stor kampagne. Vi sælger selv direkte til slutbrugerne i vores butik, og jeg tror på, at vi kommer til at hilse på mange pladevibrator-brugere i den kommende tid”, siger Helmer Zülau.

 

Billedtekster: 

1.

Kaj Bødker Brendstrup med sandafretteren, han har fostret for Zülau. Han har kun indtaget knæ-positur for at justere afretteren. Brugen af den sker i fuldt oprejst stilling uden belastning af lænd og knæ.

2.

Kaj Bødker Brendstrup véd, hvordan tingene skal fungere i praksis. Derfor er der også sørget for, at den nye Zülau-sandafretter kan finjusteres meget nemt.

3.

Helmer Zülau (til venstre) med to af sine nøgle-medarbejdere. I midten Kaj Bødker Brendstrup, som driver sit eget firma, Kajs Brolægning, og fungerer som inspirator og testpilot hos Zülau. Til højre Jørn Christensen, som i 2017 rundede de første 50 år hos Zülau.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk