Artikel fra maj 2023
Læs hele avisen

Til kamp mod ukrudt med finsk/østrigsk makkerpar

17-05-2023
Rimas Løgstør på demo-tur landet rundt inden præsentation af LM Trac på Have & Landskab i Slagelse

Det bornholmske ukrudt er i overhængende fare. Et finsk/østrigsk makkerpar kører rundt på Østersøens Perle og slagter uvelkomne, grønne gevækster. Efter besøget på Bornholm, kører ekvipagen videre rundt i Danmark til aftalte demonstrationer, før kursen sættes mod Have & Landskab i Slagelse. Her kommer forløsningen de to sidste dage i august og den første i september. Den finske redskabsbærer LM Trac er tilbage i Danmark med fuldt udstyr.

Det er maskinfirmaet Rimas Løgstør, der igen har importen af LM Trac, som firmaet også havde for en del år siden. Der er løbende udviklet på de finske redskabsbærere siden, og dermed står importøren i dag med en fuldt hydraulisk redskabsbærer, som fås i fire forskellige størrelser og tillige byder på et omfattende redskabsprogram. Heriblandt det østrigske varmtvandsanlæg, der gør kål på ukrudtet.

 

Hollandsk børste

”Vi vil hovedsagelig koncentrere os om modellerne LM Trac 287 og LM Trac 387, som passer rigtig godt til det danske marked. Lige i øjeblikket er vi på Bornholm med en LM Trac 387, som vi har monteret med et varmtvandsanlæg fra Keckex i Østrig. Maskine og anlæg passer perfekt sammen, og det er i øvrigt også tilfældet med den hollandske ukrudtsbørste, som vi matcher redskabsbæreren med”, fortæller direktør Søren Gersvang fra Rimas Løgstør.

”Der kører rigtig mange LM Trac i Holland, og derfor har en hollandsk producent udviklet ukrudtsbørsten specielt til de finske maskiner. Derfor fungerer konstellationen helt optimalt”, siger Søren Gersvang.

 

Mange redskaber

Der ligger 57 vrinskende heste i motorrummet på LM Track 387, og foruden grejet til indsats mod ukrudt, kan maskinen også hurtigt gøres klar til andre opgaver. En af mulighederne er en tre meter rotorklipper, der kan monteres feje-/sugeanlæg, eller den kan rulle vintervejen udrustet med sneplov, salt- eller saltvandsspreder og fejemaskine på 130 eller 200 cm til rydning af sne.

Amerikanske Kohler leverer dieselmotorerne til de finske redskabsbærere. Men finnerne bliver naturligvis også elektriske, og Søren Gersvang har klar forventning om at kunne præsentere en el-drevet LM Trac 287 på Have & Landskab.

 

Billedtekster:

 

1.

LM Trac er tilbage hos Rimas Løgstør og klar til en demo-tur rundt i landet, før kursen sættes mod Have & Landskab i Slagelse.

2.

Henning Juul (til venstre) og John Gersvang tjekker målene på LM Trac 387, før den får monteret Keckex-varmtvandsanlægget på Rimas Løgstørs værksted.

3.

John Gersvang og Henning Juul tager et kik ned til de 57 heste i motorrummet på LM Trac 387.

4.

Henning Juul på plads i kabinen på LM Trac 387, som sammen med det øvrige modelprogram er vendt tilbage til Rimas Løgstør.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk