Timan børster ukrudt i Frankrig og kommer på skråplan i Japan

26-03-2019Fransk importør satte gang i ny ukrudtsbørste – japanerne vil have bæltemaskiner til vanskelige arealer

Den vestjyske maskinproducent Timan i Tim nord for Ringkøbing er klar til at børste ukrudt i Frankrig og Holland, samtidig med at fabrikken er kommet på et skråplan i Japan. En helt ny ukrudtsbørste lanceres i april/maj, og der har netop været japansk besøg i Tim.

”Vores franske importør har skubbet på, at vi skulle udvikle vores egen ukrudtsbørste. Så det har vi gjort. Og for otte måneder siden henvendte en japansk maskinhandler sig og spurgte, om han kunne blive importør af Timans redskabsbærer på larvebånd, RC-1000. Nu sælger han også buskrydderen RC-751, og vi taler seriøst om også vores knækstyrede redskabsbærere”, fortæller direktør Birger Pedersen, som driver Timan sammen med sin bror, Henning Pedersen.

Den nye Timan-ukrudtsbørste forbeholdes ikke det franske marked. Men det er her, det nye redskab på det nærmeste er fostret.


Ukrudtsbørsten manglede

”Timan-importøren i Frankrig kørte demonstrationer med redskabsbæreren Timan 3400 med vores patenterede Tornado-feje/suge system. Kunderne var imponerede, men ville så også se Timans ukrudtsbørste. Sådan en havde vi ikke, måtte vores franske agent erkende”, forklarer Birger Pedersen.

Derfor var der kun én vej i Tim: Ind under tænkehatten. Nu er ukrudtsbørsten klar til både franskmænd, hollændere og alle andre Timan-brugere.

”Vi har lavet en ukrudtsbørste, der kan køre både til højre og venstre. Gummiskærmen kan flyttes, så den opnår dobbelt bredde, og vi bruger mundstykket fra feje-/sugeanlægget til opsamling. Hvis materialet er for tungt at suge op, måske på grund af regn, kan suge-mundstykket bare løftes op, så maskinen ikke samler op. Det kan man så gøre efterfølgende, når opfejet er tørt”, siger Birger Pedersen.

”Der er tale om en helt nyudviklet ukrudtsbørste – Made in Tim. Den har indbygget flydestilling til børsterne, som i øvrigt kan køre både højre og venstre rundt, så de altid kører rigtigt, uanset om man skifter side”, siger Timan-direktøren.

 

En japaner ringede

Det kom som en behagelig overraskelse for Pedersen-brødrene i Tim, da der for otte måneder siden pludselig kom en henvendelse fra Japan.

”Det er et helt jomfrueligt marked for os, og vi havde vel ikke rigtig planer i Japan. Men det er der altså en japansk maskinimportør, der har. Han ringede og spurgte, om han kunne få lov til at importere nogle RC-1000 redskabsbærere på bælter til arbejde på skrænter og andre vanskelige arealer. Nu har han allerede fået en del maskiner, og så har han tilføjet import også af RC-751 buskryddere”, fortæller Birger Pedersen.

Den nye eksport af maskiner fra Tim stopper sandsynligvis ikke ved de bæltedrevne. Nu er japanerne nemlig også begyndt at interessere sig for Timans knækstyrede redskabsbærere.

Den nye, japanske kontakt mener åbenlyst noget med importen fra Vestjylland. Det japanske firma er særdeles aktiv deltager på messer og udstillinger i Japan, og allerede i fjor nåede Timan således at være repræsenteret på to japanske messer. I løbet af i år har den japanske importør linet fem udstillinger op, hvor firmaet vil præsentere Timan-maskiner for den grønne japanske sektor.

 

Billedtekster:

1.

Timan har tilføjet en ukrudtsbørste til mulighederne for Timan 3400-redskabsbæreren.

2.

Made in Tim I Vestjylland, men efter inspiration, anmodning og pres fra den franske Timan-importør.

3.

Den japanske interesse for Timan-maskinerne er stor og seriøs. Forleden tog Isao Nagaoka og Ichiro Thukada turen fra Japan til fabrikken i Tim i Vestjylland, hvor Birger Pedersen bød velkommen.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk