Tre nye JCB kørt på forbrændingen

05-03-2018


Danmarks største affaldsselskab, Vestforbrænding, har forsynet sig med special-rendegravere

Det giver mening at køre tre splinternye JCB-rendegravere direkte på forbrændingen. Her skal de nemlig udføre en række funktioner, som er afgørende for, at genbrugspladserne fungerer optimalt i det daglige.

Det er Danmarks største affaldsselskab, Vestforbrænding, der har købt ind hos den danske JCB-importør og -forhandler, Nicolaisen & Larsen A/S. Maskinerne er af typen JCB 5CX Wastemaster, som er i sit rette element, når den netop anvendes på genbrugspladser.

”Vi havde behov for nogle maskiner, som kunne komprimere alle typer affald i containere. Ikke alle vores containere er sænkede, og derfor var det et krav til maskinerne, at komprimeringen kunne ske fra niveau. 5CX Wastemaster har en klar fordel med sine støtteben. Ved at hæve maskinen ved arbejdet, har man et bedre udsyn og en bedre rækkevidde med gravearmen”, forklarer Kenneth Bøgh Hansen, som er teamleder hos Vestforbrænding.

”Vi havde også nogle kriterier, blandt andet i forhold til miljø og service. Sammenholdt med prisen var det Wastemaster, der scorede højest”, siger teamlederen.

 

Haveaffald og sne

Straks efter leveringen fra Nicolaisen & Larsen, blev de tre nye JCB’er sat i sving på Vestforbrændings genbrugsplads i Egedal Kommune.

Foruden at komprimere de store mængder affald i containere, skal de tre nye maskiner også skubbe haveaffald sammen i stakke på genbrugspladsen. De skal tillige hjælpe borgerne af med tunge affaldsgenstande, og her kommer den fleksible gravearm udstyret med en sortergrab på opgave. I sæsonen skal rendegraverne tillige skovle sne på genbrugspladserne.

”Vi har tidligere haft tre andre rendegravere af et andet mærke til at udføre opgaverne. De havde fået otte-ni år på bagen og var klar til udskiftning. Samtidig er containerne med tiden blevet højere og højere. Det gjorde det svært at nå ned i dem med vore tidligere maskiner. På andre større genbrugspladser har vi store sorteremaskiner til opgaverne. Men på disse mindre pladser har vi brug for mere fleksible og effektive maskiner. Det mener vi har fået med de tre 5CX Wastemaster”, vurderer Kenneth Bøgh Hansen.

 

Skabt til affald

Produktchef Ole Skovsgaard Daniel hos Nicolaisen & Larsen kan fint følge forventningerne til de nye maskiner hos folkene hos Vestforbrænding.

”JCB 5CX Wastemaster er faktisk skabt til den type arbejde, som Vestforbrænding udfører. De adskiller sig fra konkurrenterne ved at have fire højdejustérbare støtteben som standard. Ved at løfte maskinen op til 60 centimeter øges udsynet. Med en gravearm på 7,10 meter har maskinførerren så mulighed for at nå alle hjørner i containeren”, forklarer Ole Skovsgaard Daniel.

”Netop JCB 5CX Wastemaster er faktisk skabt til den type arbejde, som Vestforbrænding udfører. Derfor har der heller ikke været behov for at ændre meget på dem. Alle tre har fået ekstra blitzlys, så man kan tydeliggøre sin tilstedeværelse overfor civile på pladserne. Et særligt P3-kabinefilter fanger de fine fibre og partikler, som kan være i luften, som for eksempel asbestfibre”, siger Ole Skovsgaard Daniel.

En enkelt af rendegraverne er blevet udstyret med en reversibel kølevinge, så støvet kan blæses ud. Alle maskinerne er leveret med en sortergrab på gravearmen og er i øvrigt monteret med Michelin Bibload-dæk, som passer til de forhold, maskinerne udsættes for på genbrugspladserne.

Billedtekst:

1.

Skinnende nye og klar til at blive kørt på forbrændingen. Nicolaisen & Larsen A/S har leveret tre JCB 5CX Wastemaster til Vestforbrænding.

2.

Der er en god portion Fætter Højben over JCB 5CX Wastemaster, når specialmodellen hæver sig 60 centimeter op på støttebenene og dermed sikrer masser af udsyn og mulighed for at nå hele vejen rundt i containerne for maskinføreren.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk