Artikel fra december 2021
Læs hele avisen

Udlejer tyvstartede med Wacker Neuson-gravere

07-12-2021
Nordjysk materieludlejer havde ikke tålmodighed til at vente på, at Stemas overtog importen til Danmark

Maskinudlejer Henrik Frederiksen hos Vesthimmerland Materieludlejning er en rolig og tålmodig mand. Men tålmodigheden rakte ikke, da han stod og skulle bruge seks nye gravemaskiner, som han  havde besluttet skulle være Wacker Neuson. Derfor købte han maskinerne i Kiel i Tyskland, men fik dem leveret og klargjort hos Stemas A/S ved Hadsten.

Indkøbet skete, mens Stemas endnu ventede på at overtage den sidste del af Wacker Neuson-importen for Danmark. Stemas blev ellers dansk importør af hele Wacker Neuson-programmet fra 1. januar i år. Næsten. Netop gravemaskinerne var ikke en del af aftalen. De fulgte først med i importaftalen i slutningen af oktober.

”Løsningen var at købe maskinerne i Tyskland. I samråd med med WackerNeusons kontakt i Danmark, Mogens Kristiansen, bestilte og købte jeg de seks nye gravemaskiner hos Wacker Neuson i Kiel. Herfra blev de kørt op til Hadsten, hvor Stemas’ værksted klargjorde og monterede det forskellige ekstraudstyr, vi havde valgt”, fortæller Henrik Frederiksen.

 

Mange Wacker Neuson-maskiner

”Det var en fin løsning, af tyskerne leverede maskinerne, og Stemas sørgede for det øvrige. Men det er da mere praktisk, at jeg fremover kan købe også gravemaskinerne direkte hos Stemas. Her går min kontakt til salgskonsulent Kristen Holst Outzen mange år tilbage, og jeg véd, at tingene er i orden, når jeg handler med ham. Derfor er det også ham, der har leveret vores øvrige flåde af Wacker Neuson”, siger den nordjyske udlejer.

Vesthimmerland Materieludlejning har maskiner kørende landet over. Som oftest hos entreprenørfirmaer og anlægsgartnere. Mange af dem er Wacker Neuson.

”Vi har et bredt program med skurvogne, lifte, gummigeder, gravemaskiner, dumpere og tromler. Samt naturligvis masser af pladevibratorer, stampere og andet komprimeringsgrej, hvor der står Wacker Neuson på det hele. Da vi nu skulle have gravemaskiner, blev det til seks styk i forskellige størrelser. Fire konventionelle gravemaskiner på 4 tons, 6,5 tons, 9 tons og 15 tons og to zeroturn-maskiner på henholdsvis 1,7 og 5 tons. Den mindste i øvrigt en el-drevet maskine, som kan køre enten med strøm fra nettet, eller på ren batteridrift”, forklarer Henrik Frederiksen.

Da Wacker Neuson i Tyskland havde leveret maskinerne i Hadsten, klarede Stemas-mandskabet monteringen af stor lyspakke, centralsmøring og andet ekstraudstyr på alle maskinerne. De fem største fik tillige Engcon-rotortilt, Engcon-skovlsæt og Engcon-skovlstativ. Den lille el-graver fik sig et Tiltman-tilt. 


Billedtekster:

1.

Vesthimmerland Materieludlejning og Henrik Frederiksen har både dumpere, masser af komprimeringsgrej og nu også gravemaskiner fra Wacker Neuson på udlejningslisten.

2.

Henrik Frederiksen kan nu også levere emissionsfri gravning. Her er maskinudlejeren på plads på den nye 1,7 tons zeroturn Wacker Neuson EZ17e.

3.

En stribe nye Wacker Neuson-gravemaskiner efter klargøringen hos Stemas ved Hadsten.

4.

Henrik Frederiksen (til højre) tager sig selv af udlejningen hos Vesthimmerland Materieludlejning sammen med Jesper Stouby Sørensen, som både er udlejer og servicemand.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk