Artikel fra april 2021
Læs hele avisen

Unge anlægsgartnere kæmper om DM på Have & Landskab

06-05-2021


Den grønne messe genopliver Danmarksmesterskabet for anlægsgartnerelever og brolæggerelever efter pause på 20 år

Der skal kåres danske mestre på den grønne udstilling Have & Landskab i Slagelse fra den 25. til den 27. august. Både anlægsgartnerelever og brolæggerelever skal i kamp om DM-titler. Og det er ikke en ny opfindelse, messen har hittet på. Der er tidligere holdt Danmarksmesterskaber for de grønne elever på Have & Landskab. Men det er præcis 20 år siden, det skete sidst.

Anlægsgartnereleverne skal afgøres deres kappestrid om DM-titlen på udstillingsområdet Strøget, hvor der afsættes et areal på 600-800 kvadratmeter som kampplads. Brolæggereleverne har behov for mindre plads og får deres arena på udstillingsområdet Torvet., Her får de 250-300 kvadratmeter at kæmpe på.

Foruden det spændende element alene i dysterne om de fornemme titler, ser udstillingsleder Dina Overgaard noget af en publikumsmæssig godbid i DM-konkurrencerne.

 

Ikke kun produkter

”Jeg er glad for, at vi nu kan slippe de unges skaberkraft fri på Have & Landskab. Jubilæumskonkurrencen vil virkelig give de over 11.000 gæster noget interessant at kigge på og vil samtidig vise virksomhederne, at der er passer af potentiale i at tage elever. En udstilling handler ikke kun om at vise produkter frem. Den skal være dynamisk, og derfor har det længe været drømmen at gøre noget i denne dur, som samler branchen og er med til at generere den dialog, netværk, viden og faglighed, som Have & Landskab skal stå for”, siger Dina Overgaard.

Den grønne messe spejder mod Skills-konkurrencerne og henter rammen til DM for de unge anlægsgartnere og brolæggere her.

”Det kommer til at følge Skills-formatet, hvor de unge er sammen to og to fra hver skole og skal arbejde ud fra en tegning, hvor de samme elementer indgår”, fortæller uddannelseskonsulent Jette Christiansen hos Byggeriets Uddannelser. Hun er også med i det faglige uddannelsesudvalg for anlægsgartneri.

”Vi kommer til at tyvstarte. Vi sætter nemlig konkurrencen i gang allerede om mandagen, hvor Have & Landskab først åbner om onsdagen. Så er der allerede noget at se på, og træerne er plantet, når de første gæster kommer”, siger Jette Christiansen.


Billedtekster:

1.

Morgendagens anlægsgartnere krydser klinger i ædel DM-kappestrid på Have & Landskab i Slagelse.

2.

Brolæggere har tidligere vist deres færdigheder på Have & Landskab. Til august er der en DM-titel på spil.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk