Vejrguderne vs maskinleverandører

11-04-2019


Brancheforeningens grønne folk trodsede tørke og manglende sne og solgte flere maskiner

Brancheforeningen Maskinleverandørernes grønne flok i sektionen for vej, park og anlæg har ikke paraderne oppe over for vejrguderne. De indtager nærmere en angrebspositur. På trods af et vejrmæssigt mere end elendigt 2018 med knastør sommer og dermed sløj græssæson og med manglende sne til vintergrejet, så formåede sektionens medlemmer at øge salget af maskiner.

Det kunne formand Niels Kirkegaard berette om på Maskinleverandørernes geneforsamling. Den var henlagt til Middelfart, hvor netop Park, Vej og Anlæg er i fuld gang med at opbygge en stolt udstillingstradition med messen Maskiner under Broen.

”Der har fortsat været et fornuftigt investeringsmiljø i Danmark i 2018, selvom klimaet ikke har hjulpet meget til. Det er vist snart blevet en vane for mig at beklage mig over udeblivelsen af sne, hvilket også er et faktum i 2018. Oveni udeblivelsen af sne oplevede vi også en knastør sommer, hvilket resulterede i en sløj græssæson. Rent klimatisk fås det ikke meget værre”, konstaterede Niels Kirkegaard i sin formandsberetning.

Alligevel viser Maskinleverandørernes statistik altså en lille fremgang i maskinsalget i et forholdsvis stabilt marked. I 2018 solgte den grønne sektions medlemmer 984 maskiner. Det er en stigning på 130 enheder siden 2018.

 

Under Broen

Netop Maskiner under Broen fik gode formandsord med på vejen. Det var anden gang, brancheforeningen afviklede udstillingen med direkte kig til Lillebæltsbroen, og både foreningen og udstillerne kunne glæde sig over en velgennemført messe med relevante besøgende.

”Vi stod dog igen tilbage efter messen uden helt at have nået vores mål for besøgstallet. Dette på trods af en udvidet og massiv indsats på markedsføringsområdet”, sagde Niels Kirkegaard.

Park, Vej og Anlæg havde inviteret ekstra gæster til 2018-udstillingen. Nemlig greenkeeperne fra Danish Greenkeepers Association, DGA, og groundsmændene fra Groundsman Association Denmark. Tidligere har golf-folket samlet sig omkring deres egen, årlige golfmesse, som de to foreninger har været medarrangører af. I 2018 rykkede de så ind hos Maskinleverandørerne.

”De af vores medlemmer, der leverer udstyr til golfbanerne, har givet udtryk for tilfredshed med denne ”fusion”,” fortalte Niels Kirkegaard.

 

Have & Landskab

Han og hans medlemmer skuer nu frem mod den sidste uge i august 2019, hvor der holdes Have & Landskab i Slagelse.

”Jeg har fortsat deltaget i Have & Landskabs bestyrelsesarbejde, hvor vi har fulgt op på seneste udstilling og arbejdet for at indføre nytænkning af de forskellige områder. Alt er blevet vendt og drejet og vi mærker nu, at den nye udstillingsleder begynder at finde sig tilrette og udfolde sig indenfor sine kompetenceområder”, sagde Niels Kirkegaard.

Blandt nye tiltag på dette års Have & Landskab bliver yderligere et forplejningsområde midt på udstillingsarealet Maskinmarken. Det sker som følge af ønske fra medlemmer af Maskinleverandørerne Park, Vej og Anlæg. Forhåbningen er, at det nye område vil reducere ventetiden på mad og holder de besøgende på maskinmarken i længere tid.

 

Nye i bestyrelsen

To af sektionens tre bestyrelsesmedlemmer takkede af i forbindelse med generalforsamlingen. Både Jan Andersen fra HAKO Danmark og John Overgaard Jensen fra Epoke valgte at blive forhenværende bestyrelsesmedlemmer.

Stik imod sædvane blev det nødvendigt med kampvalg om de to ledige poster. Både Birger Pedersen fra Timan, Bent Tangemann fra Vermeer og Lasse Lindholm fra Lindholm Maskiner blev foreslået.

Generalforsamlingen valgte Birger Pedersen og Bent Tangemann fra Vermeer som ny ledelse sammen med Niels Kirkegaard, som fortsætter som formand for Maskinleverandørerne Park, Vej og Anlæg.

 

Billedtekster:

1.

Fra venstre formand Niels Kirkegaard, Birger Pedersen og Bent Tangemann. Det nye trekløver, der udgør bestyrelsen for Maskinleverandørerne Park, Vej og Anlæg 

2.

Der kom ikke det tryk på indgangsportalen til Maskiner under Broen, som Maskinleverandørernes grønne sektion havde sat næsen op efter.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 86 80 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk