Artikel fra september 2022
Læs hele avisen

Vi glæder os i denne tid – nu er det snart den 24.

13-09-2022


Og så er det tid at pakke op for verdens største eldorado af entreprenørmaskiner

Alle børn glæder sig til den 24. Også de store med hang til masser af hestekræfter, hydraulik, larvebånd og andet i samme boldgade. Den 24. oktober, altså. Så må der pakkes op for det helt store maskin-show i München i Sydtyskland. Det største af sin art. Bauma 2022.

Egentlig skulle det have været i april. Men corona kom i vejen og ændrede alt. Også Bauma. Men messegeneralerne i München agerede som professionelle entreprenører og skubbede festen et halvt års tid, og vupti – nu går det snart løs.

I omegnen af 3000 firmaer stævner til fra 58 lande for at udstille deres maskiner og grej. Alt isenkrammet stilles op på et udendørs messeareal på ikke mindre end 414.000 kvadratmeter. Inde i striben af messehaller er der 200.000 kvadratmeter at vise frem på. Vanen tro strækker messen sig over en hele uge. Nogle vil mene, at det ikke er spor for meget til at nå hele vejen rundt.

 

Den ubekendte

Da Bauma senest blev afviklet for tre år siden, var det med flere end 620.000 besøgende fra godt og vel 200 lande. Besøgstallet er vokset støt gennem årene. Den ubekendte i dette års udstilling er det nye tidspunkt for messen. Samtidig kan det blive interessant at se, om tendensen fra andre store, men alligevel væsentlige mindre arrangementer følger med til München. Mange messer, også i Danmark, har oplevet nye besøgsrekorder, simpelthen på grund af messe-sult.

Nu åbner det helt gigantiske maskinhuset for muligheden for at sparke dæk og larvebånd. Forventningerne er store både hos udstillere og besøgende, når München fra mandag den 24. til den søndag den 30. oktober byder op. Ikke til julehalløj – det kommer et par måneder senere. Men til maskinverdenens helt egen Oktoberfest.

 

Billedtekster:

1.

”Let’s meet again: April 4-10, 2022” lød opfordringen i München for tre år siden. Sådan gik det ikke. Men med et halvt års forsinkelse er Bauma klar til at byde indenfor igen.

2.

Verdens største entreprenørmesse kræver naturligvis også gravejern større end minigraver-niveauet.

Læs mere på

Måske er du også interesseret i..

Maskin- & Materiel Magasinet · Telefon 20 86 44 99 · E-mail: redaktionen@mmm-online.dk